Japonya'da Yüksek Mahkeme, 'Karadul' Lakapli Seri Katile Verilen Ölüm Cezasini Onadi

Japonya'da Yüksek Mahkeme, 2007-2013 yillarinda 3 kisiyi zehirleyerek öldürmek ve 1 kisiyi öldürmeye tesebbüs etmekle suçlanan "Karadul" lakapli seri katilin son temyiz basvurusunu reddederek hakkindaki ölüm cezasini onadi.

Japon haber ajansi Kyodo’nun haberine göre, Yüksek Mahkemeye baskanlik eden Yargiç Yuko Miyazaki "Karadul" olarak bilinen Chisako Kakehi’nin (74) kendine güven duyan erkekleri siyanür içirerek öldürmesinin "güçlü bir cinayet kastina dayali hesaplanmis, acimasiz bir suç", sanigin cezai sorumlulugunun son derece agir ve hakkindaki ölüm cezasinin kaçinilmaz oldugunu belirtti.

Yargiç Miyazaki, Kakehi'nin temyiz basvurusunu reddederek hakkindaki ölüm cezasini onadi.

Kakehi, 2007-2013 yillarinda sevgilileri Masanori Honda (71) ve Minoru Hioki (79) ile kocasi Isao Kakehi’yi (75) siyanür ile zehirleyerek öldürmek ve akrabasi Toshiaki Suehiro’yu (79) öldürmeye tesebbüs etmekle suçlaniyordu.

Hayatina giren kisileri miraslari için zehirleyerek öldüren Kakehi, çiftlestikten sonra erkek eslerini öldüren zehirli "Karadul" örümcegine benzetiliyordu.

- "Karadul" 2014 yilinda tutuklanmisti

Kakehi, dördüncü kocasi Isao Kakehi’nin evlendikten bir ay sonra Kyoto yakinlarindaki evinde ölü bulunmasinin ardindan 2014 yilinin ocak ayinda tutuklanmisti.

Mahkeme 2017 yilinda, 3 kisiyi öldürmek ve 1 kisiyi öldürmeye tesebbüs etmek suçundan Kakehi’nin asilarak idam edilmesine hükmetmisti.

Savunma avukatlarinin Kakehi hakkindaki idam kararina iliskin temyiz basvurusu 2019 yilinda Yüksek Mahkeme tarafindan reddedilmisti.

Çöpçatanlik ajanslarinda "zengin ve çocuksuz" erkekleri aradigi kaydedilen Kakehi’nin öldürdügü kisilerden 10 yil boyunca 9 milyon dolar kazanç sagladigi tespit edilmisti.

Kakehi’nin avukatlari haziran basinda, demansinin (bunama) giderek kötülestigi için müvekkillerinin bir dava sürecinde yer aldiginin bilincinde olmadigini iddia ederek yeni bir psikiyatrik degerlendirme talep etmisti.

Kaynak: AA