Gümüshane'de Akilli Su Sayaci Uygulamasina Geçilecek

Gümüshane'de vatandaslarin kolay kullanimi için kontör yüklenerek kullanilabilen akili su sayaci uygulamasina geçilecek.

Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, kentte ilk defa uygulanacak akilli su sayaci projesi kapsaminda ihaleyi kazanan KG Elektronik Kurumsal Satis Temsilcisi Akin Deniz ile makaminda sözlesme imzaladi.

Imza töreninde konusan Çimen, Gümüshane'de yeni bir dönemi baslattiklarini belirterek, kartli ve kontörlü su sayaçlarinin kisa süre içinde hizmete girecegini söyledi.

Vatandaslarin cep telefonundan kontör yükleyerek su kullanabilecegi bir sistem kurulacagini ifade eden Çimen, sunlari kaydetti:

"Klasik su sayaçli uygulamaya artik son verecegiz. Bu çalismamiz Gümüshane için bir devrimdir. Ön ödemeli akilli sayaç sistemi abonelerine kontörlü su kullanma imkani sunuyor. Elektronik kartli su sayaci uygulamasi sayaç okuma ve faturalandirma, su kesme, açma, sayaç sökme, takma gibi tüm islemleri ortadan kaldirdigi gibi abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkani da sunarak su tasarrufu konusunda ciddi katki saglayacak. Ayrica ön ödemeli kartli su sayaci sayesinde Gümüshane Belediyesi olarak su hizmetini ön ödeme ile verecegimiz için ödeme gecikmeleri ortadan kalkacagi gibi fatura takibi, borç ödeme, su kapattirma-açtirma islemleri yaptirmak için harcanan zaman ve is kayiplarinin önüne geçilmis olacak."

Kaynak: AA