Filistin'den Uluslararasi Topluma 'Israil'in Dogu Kudüs'teki Yikimlarini Durdurun' Çagrisi

Filistin Ulusal Kurtulus Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil Isler Genel Kurulu Baskani Hüseyin es-Seyh, Israil'in isgal altindaki Dogu Kudüs'te yer alan Silvan Mahallesi'ndeki yikimlari durdurmasi için uluslararasi topluma çagrida bulundu.

Filistin yetkili Seyh, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Silvan Mahallesi'nin El-Bostan bölgesinin yikim ve tehcir tehdidiyle karsi karsiya bulunduguna dikkati çekti.

Seyh, uluslararasi toplumu Israil'in Dogu Kudüs'teki yikimlariyla Filistin halkina ve mallarina yaptigi saldirilari durdurmaya çagirdi.

Israil polisi, sabah saatlerinde El-Bostan bölgesine baskin düzenleyerek bir Filistinliye ait dükkani "imar izni" olmadigi gerekçesiyle yikmisti.

Yikima tepki gösteren Filistinlilere de plastik mermi, ses bombasi ve gaz yasartici gazla müdahale eden Israil polisi, 6 kisiyi yaralamisti.

- Silvan Mahallesi Israil'in hedefinde

Isgal altindaki Dogu Kudüs'te yer alan Silvan Mahallesi stratejik öneme sahip.

Filistinliler, Mescid-i Aksa'nin güneyinde yer almasi ve çok sayida Filistinliye ev sahipligi yapmasi nedeniyle Silvan'in Israil tarafindan hedef alindigini dile getiriyor.

Silvan Mahallesi'nde Batin El Hava bölgesinde sayilari 86'yi bulan Filistinli aileden toplam 725 kisi, El-Bostan bölgesinde ise 1550 Filistinli, Israil'in yikim ve tehcir politikalari nedeniyle evlerini kaybetme tehdidiyle karsi karsiya.

Israil, Batin El Hava'da Filistinlilere ait bazi evlerin "Yahudilere ait araziye" insa edildigi iddiasiyla bosaltilmasini istiyor. El-Bostan bölgesinde ise bazi evleri ve dükkanlari "imar izni" olmadigi gerekçesiyle yikmayi planliyor.

Kaynak: AA