Dilovasi'nda 2 Yilda 33 Proje Tamamlandi, 25 Projenin Yapimi Devam Ediyor

Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, düzenledigi basin toplantisinda geride kalan 2 yillik zaman içerisinde hayata geçirilen ve bundan sonra yapilmasi planlanan projeleri anlatti.

Dilovasi'nda 2 Yilda 33 Proje Tamamlandi, 25 Projenin Yapimi Devam Ediyor
Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Yükselen Sehir Dilovasi’nda 2 yil’ baslikli basin toplantisinda, bugüne kadar yapimi tamamlanan 33 proje ile çalismalari devam eden 25 projeyi gerçeklestirdigi sunumla anlatti. Baskan Sayir, yeni baslayacak 22 projeyi de basin mensuplari ile paylasti.

"Sosyal belediyecilik açisindan örnek çalismalara imza attik"

Göreve gelir gelmez ’Yükselen Sehir Dilovasi’ slogani ile büyük bir vizyonu ortaya koyduklarini ve Dilovasi halkindan aldiklari motivasyon ile verdikleri sözleri birer birer yerine getirmenin hakli gururunu yasadiklarini ifade eden Baskan Hamza Sayir, "Diliskelesi Mahallesi’nde sahil düzenleme ve yapimi, kapali hali saha tesisleri, ana caddelerde yenileme, alt/üst yapi ve aydinlatma çalismalari, Diliskelesi Mahallesi Anaokulu, GEBKiM Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Kiz Meslek Lisesi, okullara müntessori ve robotik kodlama siniflari, mesleki ve teknik egitim merkezi, Eynerce Kavsagi baglanti yolu, aile danismanlik merkezi, kariyer ve istihdam merkezi, halk ekmek satis noktalari, hayvan barinagi ve beslenme noktalari, PTT hizmet birimleri, yeni araç ve ekipman filosu, Diliskelesi tren istasyonu, Diliskelesi tir parki, Imami Safi Camii gibi projelerimizi gerçeklestirdik. Bunun yani sira tarafli tarafsiz herkesin takdirini kazanan, 10 bin ögrenciye tablet dagitimi, her haneye maske, yufka, patates-sogan, gida kolisi dagitimi gibi sosyal belediyecilik açisindan örnek çalismalara imza attik" dedi.

Gece gündüz çalisarak büyük bir emekle gerçeklestirilen projelerin yani sira, 25 projenin çalismalarinin da son sürat devam ettigini kaydeden Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Tavsancil Tarihi Evleri Restorasyonu, Dilovasi Millet Bahçesi, kapali semt pazari, 12 Mahalle 12 Park Projesi, Köseler Toplu Konut, Tepecik Kent Mesire Alani, Tavsancil Yüzme Havuzu, ilçe kütüphaneleri gibi çok önemli projelerin de yakinda hizmete alinacagini söyledi.



“Cazibe merkezi bir ilçede yasamak Dilovalilarin hakki”

’Ask ile çalistik, onurla sunuyoruz’ basligi ile gerçeklestirilen sunumda basin mensuplariyla her projeyi en ince detaylarina kadar paylasan Sayir, planlanan ve yeni dönemde hizmete alinacak projelerin de müjdesini verdi. Baskan Sayir, "Kent meydani, Tavsancil Sahil 2. Etap, hastane baglanti yolu, Tavsancil Yesil Vadi 2. Etap, Kayapinar Mesire Alani, kadin, gençlik ve el sanatlari merkezi, Diliskelesi Oksijen Seyir Terasi, Tavsancil Sahil Sosyal Tesis, modern kurban kesim tesisi, Çerkesli Sosyal Tesisi, Köseler Mahalle Konagi, Tepecik Mahalle Konagi, Tepecik Spor Alani, Demirciler Sosyal Tesisi ve Hali Saha, Demirciler Mahallesi Park, Orhangazi Mezarligi Cami ve idari bina, Tavsancil Butik Otel, Diliskelesi Kültür ve Sinema Salonu, Tavsancil Seyir Terasi, Köseler Atis Poligonu ve Hali Saha, Köseler Mahallesi Mesire Alani ve küçük sanayi sitesi projeleri tamamlandi ve en yakin zamanda çalismalar baslayacak. Dilova’miz her alanda yükselen sehir olacak. Cazibe merkezi bir ilçede yasamak Dilovalilarin hakki. Biz verdigimiz sözlerden daha fazlasini yapabilmek için çalismaya devam ediyoruz. Bu projelerin gerçeklesmesinde her zaman yanimizda olan Dilovasi ailesinin her ferdine tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA