Bilecik Valisi Bilal Sentürk, Kovid-19 Salginiyla Mücadeleyi Degerlendirdi Açiklamasi

'Biz hep beraber yasiyoruz, hep beraber mutlu olursak anlami olur. Bilecik olarak iyi bir imtihan verdik'

Bilecik Valisi Bilal Sentürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi yürütülen mücadeleye iliskin, "Biz hep beraber yasiyoruz, hep beraber mutlu olursak anlami olur. Bilecik olarak iyi bir imtihan verdik." ifadesini kullandi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birligini ziyaret ederek oda baskani Halit Gölcan ve bagli ilçe baskanlariyla bir araya gelen Sentürk, 1 Temmuz itibariyla kademeli normallesmede 3'üncü dönemin baslayacagini hatirlatti.

Kalici normallesmenin saglanmasi ve salginin yayiliminin kontrol altinda tutulmasi için asilamanin önemine dikkati çeken Sentürk, söyle devam etti:

"Bu dönemde vatandaslarimizin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasinda en büyük katkiyi saglayan esnafimiz oldu. Bilecik'te sürecin basindan beri esnaflarimiz kurallara uyma anlaminda bizlere yardimci oldular. Süreç olarak iyi bir noktaya geldik. 1 Temmuz itibariyla kapali is yerimiz kalmayacak. Bu durum tamamen serbest kaldik anlamina gelmiyor çünkü virüs mutasyon geçiriyor. Bu sebeple tedbiri elden birakmadan süreci götürecegiz. Pandeminin basindan itibaren Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere tüm yöneticilerimiz yasatarak süreci götürme gayreti gösterdiler. Bu süreçte gereken destek ve tesvikler hem istihdam hem de genel isleyis noktasinda katki saglayici destekler oldu. Biz hep beraber yasiyoruz, hep beraber mutlu olursak anlami olur. Bilecik olarak iyi bir imtihan verdik."

Sentürk, salgin sürecinde açilan is yeri sayisinin kapananlardan fazla oldugunu vurguladi.

Sanayi kuruluslarini sürekli takip ettiklerini bildiren Sentürk, sunlari kaydetti:

"Istihdamin azalmasi söz konusu degil aksine artis var. Islerini büyüten sanayicilerimiz var ve bu süreçte yeni gelir kapilarinin açildigini gururla ifade etmek istiyorum. 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne 250 milyon dolarlik bir yatirim aldik ve ilk tahsisimizi yaptik. Sanayi bölgelerimize özel bir ilgi var. Bilecik bir sanayi kenti, bir tarim kenti ama ayni zamanda bir esnaf kenti. Nüfusumuza göre 7 bin civarinda esnafimizin oldugu ticaretin hizli oldugunun bir göstergesi."
Kaynak: AA