Baskan Akman, 4. Kez Hak Kazanilan 'Mavi Bayragi' Teslim Aldi

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, 4. kez hak kazanilan ‘Mavi Bayragi’ teslim aldi. 2021 sezonunda da nitelikli plajlara verilen ‘Uluslararasi Çevre Ödülü Mavi Bayrak’, Mollakasim Halk Plaji’nda dalgalanacak.

Baskan Akman, 4. Kez Hak Kazanilan 'Mavi Bayragi' Teslim Aldi
Can güvenligi, engelliler için saglanan olanaklar, atik su aritma tesisi ve su analizleri gibi 33 kriterin tümünü yerine getiren plajlara verilen ‘Mavi Bayrak’, bir kez daha Tusba Belediyesinin Mollakasim Plaji’na verildi.

Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) tarafindan gönderilen ve bu yil Mollakasim Halk Plaji’nda dalgalanacak olan bayrak, Tusba Belediye Baskan Yardimcisi Necati Yertürk tarafindan Belediye Baskani Salih Akman’a takdim edildi.

‘Mavi Bayrak’i teslim alan Baskan Akman, Mollakasim Halk Plaji’nin bu yil 4. kez ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandigini kaydetti.

Masmavi suyu ile esi benzeri bulunmayan Van Gölü’nün bu ödülü almayi hak ettigini vurgulayan Baskan Akman, ‘Mavi Bayrak’in örnek bir proje oldugunu ve bu projenin korunmasi gerektigini söyledi.

Mavi bayragin ayni zamanda saglikli, güvenli ve temiz bir çevrenin de sembolü oldugunu vurgulayan Baskan Akman, “Plaj sadece temizlikten ibaret degil, bunun yani sira 33 kriter çerçevesinde degerlendiriliyor. Bu sebeple 33 kriteri tamamlayip mavi bayragi almak çok zor, fakat kaybetmek için bir kriterin eksik olmasi yetiyor. Mavi bayragimiz bu yil da plajimizda gururla dalgalanacak, bu da Tusba Belediyemizin halkimiza sundugu güzel bir hizmettir” seklinde konustu.

Türkiye’de ilk kez denize kiyisi olmadigi halde bir göl kiyisina mavi bayrak verildigini de vurgulayan Baskan Akman, “Tusba Belediyesi olarak yaptigimiz basvuru üzerine TÜRÇEV tarafindan yapilan inceleme sonucunda aranan tüm sartlarin yerine getirilmesiyle Uluslararasi Çevre Ödülü alan ‘Mavi Bayrak’ bu yil 4. kez bizlere verildi.

Hedefimiz bu bayragi her yil Van Gölü sahilinde dalgalandirmaktir” ifadelerini kullandi.

Tusba Belediye Baskan Yardimcisi Necati Yertürk tarafindan Tusba Belediye Baskani Salih Akman’a yapilan mavi bayrak takdimine belediye meclis üyeleri Mahmut Ekinci ve Aziz Deniz de katildilar.
Kaynak: İHA