AEDAS Yaz Aylarinda Artan Elektrik Tüketimine Karsi Hazirliklarini Tamamladi

Antalya, Isparta ve Burdur'a dagitim yapan Akdeniz Elektrik Dagitim AS (AEDAS), yaz aylarinda yasanan yogun turizm hareketi, hava sicakliklari ve tarimsal sulama ile artan enerji talebini karsilamak için bakim onarim çalismalarina agirlik verdi.

AEDAS'tan yapilan açiklamaya göre, sirket, hat bakim çalismalarinin yani sira, trafo, alçak ve orta gerilim hatlarini termal kamera ve kismi desarj cihazlari ile taramadan geçirdi.

Hizmet bölgesine bu yil 700 milyon liralik yatirim yapmayi planlayan AEDAS, turizmin yogun oldugu bölgeler için hazirlanmis master yatirim plani çerçevesinde, Alanya Kalesi ve bölgesinde mevcut sebekenin yenilenmesi, kapasite artirma ve mevcut hatlarin yer altina alinmasi ile Kemer, Belek ve Kas'ta aydinlatma ve kapasite artirma yatirimlarinin büyük bir kismini sezon öncesinde tamamladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen AEDAS Genel Müdürü Bahadir Müdüroglu, hizmet bölgelerinde yil içindeki en yüksek tüketimin yaz aylarinda yasandigini ve bu nedenle yogun bir tempo ile çalistiklarini belirtti.

Özellikle bayramlarin yaz aylarina denk gelmesi nedeniyle bölgede hizli nüfus artisi yasandigini ifade eden Müdüroglu, hava sicakliklari ile yogun nüfus hareketinin elektrik tüketimini artirdigina dikkati çekti.

Enerji sikintisi yasanmamasi için bahar aylarindan itibaren çalistiklarini aktaran Müdüroglu, "Hava tahminlerini takip eden kurumumuz, hava sartlarina bagli yasanabilecek tüketim degerlerini analiz ederken biz de planlarimizi bu analizler dogrultusunda gözden geçiriyoruz. Yaz aylarinda saha ekiplerimizi daha da güçlendirerek tüketicilerimize kesintisiz, güvenilir ve en kaliteli hizmeti saglamak üzere tüm gayretimiz ile çalismaktayiz." ifadelerini kullandi.

Müdüroglu, Kurban Bayrami boyunca da enerji sikintisi yasanmamasi için özel saha ekipleri olusturduklarini bildirdi.

Kaynak: AA