Turkcell, Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri'ni Ilan Etti

Turkcell, insan odagini ve etik degerleri ön planda tutarak ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlige katki saglamak hedefiyle insan haklari ve çevre politikasini içeren ‘Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri’ni açikladi.

Dijital operatör Turkcell, sürdürülebilir bir dünyaya katki saglamak amaciyla uymayi taahhüt ettigi insan haklari politikasini ve çevre politikasini düzenleyen ‘Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri’ni açikladi.

Turkcell, BM Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’na katki saglayarak daha iyi bir dünya için çalisacagini ve gelistirdigi yapay zeka uygulamalari da dahil olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin gözetildigini bu politikayla bir kez daha taahhüt etmis oldu.

Türkiye’nin ISO 50001 ve ISO 14064 sertifikalarina sahip ilk mobil operatörü olan Turkcell, tüm is süreçlerinde etik kurallara uygun ve çevreye saygili olmasina yönelik olarak Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri’ni tüm Turkcell is ortaklari ve paydaslarinin da benimsemesini hedefliyor.

Sosyal sürdürülebilirlige katki vererek çalisan mutlulugu ve refahi temin edecek bir çalisma ortami ve ekosistem olusturmayi hedefleyen Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri’nde; sirket içi her türlü ayrimciligin engellenmesi, yasal çalisma saatlerinin asilmamasi, ise alim ve terfi gibi kararlarda ‘cinsiyet, din, dil, irk, etnik köken, fiziksel görünüs, engel durumu’ farki gözetilmemesi, çalisanlarin ve müsterilerin özel hayatin gizliligine yönelik haklari ve ifade hürriyetlerini hukuka uygun sekilde kullanabilmeleri için çalisilmasi, engelli çalisanlarin tüm platformlara / lokasyonlara sorunsuz erisebilmeleri, tam ve esit dahil olmalari için gereklerin yerine getirilmesi gibi pek çok baslik bulunuyor.

Daha iyi bir dünya için çevresel sorumluluklarinin bilinciyle hareket eden Turkcell’in duyurdugu Sürdürülebilir Yönetisim Ilkeleri’nin çevre ile ilgili olan maddelerinde de döngüsel ekonomi bilinci gelismis bir ekosistem olusturmak ve uzun vadeli çevresel sürdürülebilirlige katki saglamak hedefleniyor. Bu kapsamda sürdürülebilir bir çevrede yasamanin temel haklarin ayrilmaz bir parçasi oldugunun bilinciyle verimli ve yenilenebilir enerji kullanimi, döngüsel isleyis (sifir atik), emisyon azaltimi için çalismalarda bulunulacagi; çalisanlarin, müsterilerin ve tüm paydaslarin da bu sekilde hareket etmesi için inovatif çözümler gelistirilmesinin önemsendigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA