Milletvekili Özdag, Çocuga Yönelik Istismar Suçlarinda Beyanin Somut Delil Olarak Kabul Edilmesini Istedi

Bagimsiz Istanbul Milletvekili Ümit Özdag, 4. Yargi Paketi düzenlemesinde katalog suçlara somut delil sartinin getirildigini belirterek, çocuga yönelik istismar suçlarinin katalog suçlar kapsamindan çikarilmasini ve beyanin, somut delil olarak kabul edilmesini istedi.

Özdag, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, kadina ve çocuga yönelik siddetin zirveye çiktigi bir dönemden geçildigini, bu durumun Meclis'i daha etkin önlemler almaya zorlamasi gerektigini vurguladi.

4. Yargi Paketi çerçevesinde TBMM'ye sunulan düzenlemenin, çocuklari korumasiz hale getiren bir boyut içerdigini savunan Özdag, çocugun cinsel istismarinin katalog suçlar arasinda oldugunu, bu düzenlemede katalog suçlarda somut delil sartinin getirildigini aktardi. Ümit Özdag, sunlari kaydetti:

"Bu durum diger suçlar söz konusu oldugunda olumlu bir adim olarak görülebilir ancak çocuga yönelik cinsel istismar ve saldirilarda, çocugun saldirinin farkina varmasinin, eylemin bir istismar oldugunu anlamasinin bile zaman aldigi bilinmektedir. Bu suçta somut delil aranmasi çocugu koruyacak degil, saldirgani koruyacak bir önleme dönüsmektedir. Cinsel istismar suçlarinda çocuk, istismara ugradigini travma etkisiyle geç beyan etmis olsa bile beyan somut delil olarak kabul edilip tutuklama karari verilebilmelidir."

Öte yandan Özdag, "ekonominin kötü yönetildigini, tarihin en agir krizlerinden birisinin yasandigini" iddia etti.

Ekonomik krizi asma umudunu yitirmis onlarca insanin intihar ettigini savunan Özdag, durumun vahim oldugunu ve hükümetin hala israflara devam ettigini söyledi.

Ümit Özdag, Kanal Istanbul Projesi'nin ise "bir intihar projesi" oldugunu ileri sürdü.

Temeli atilan ve kamuoyuna Kanal Istanbul Projesi olarak aktarilan faaliyetin, bir otoyol projesinin parçasi niteliginde oldugunu belirten Özdag, "Temeli atilan köprünün aslinda sahte bir temel atma töreni oldugu ortaya çikmistir. Projesi 2007'de imar planina koyulmus bu köprü, Kuzey Marmara Otoyolunun son baglantisidir." diye konustu.

Kaynak: AA