Kiliçdaroglu'nun 'Katar' Sözlerine Gençlerden Suç Duyurusu

“Katarli gençler ülkemizde sinavsiz tip okuyabilecek” haberi üzerinden, hükümeti elestiren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, Izmir ve birçok ilde es zamanli olarak suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan üniversite ögrencileri, Izmir Adliyesi önünde basin açiklamasi gerçeklestirerek Kiliçdaroglu’na tepki gösterirken, CHP lideri hakkinda 1 TL degerinde sembolik tazminat davasi açildi.

Kiliçdaroglu'nun 'Katar' Sözlerine Gençlerden Suç Duyurusu
Izmir’de üniversiteli adayi gençler, bir haber sitesinde yer alan “Katarli gençler ülkemizde sinavsiz tip okuyabilecek” baslikli bir haberi sosyal medya hesabi üzerinden paylasarak, hükümeti elestiren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na, Izmir’deki üniversite adayi ögrencilerden de tepki geldi. Izmir Adliyesine gelerek Kiliçdaroglu hakkinda suç duyurusunda bulunan gençler, ellerindeki dövizlerle CHP liderine tepki gösterdi. Suç duyurusunda bulunduktan sonra Izmir Adliyesi önünde basin açiklamasi yapan üniversiteli adaylarina AK Parti Izmir Il Gençlik Kollari da destek verdi. CHP lideri hakkinda 1 TL degerinde sembolik tazminat davasi açildigi ögrenildi.

"Ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz"

Gençler adina basin açiklamasini okuyan Sirvan Kabak, Kiliçdaroglu’nun sinava bir gün kala sosyal medya hesabindan böyle bir paylasim yapmasini ’ucuz siyaset’ olarak yorumladi. Kabak, "Üniversite sinavindan bir gün önce öglen saatlerinde ortaya atilan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu alt üst etmis ve sinava girecek 2 milyon 607 bin 503 bin arkadasimiz ve milyonlari bulan ailelerini olumsuz sekilde etkilemistir. CHP Genel Baskani her zaman oldugu gibi hiç bir teyide ihtiyaç duymadan, sorumsuzca davranarak yalan söylemis ve yalan yayilmasinda aktör olmustur. Biz buna artik sasirmiyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsiziz. Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz" açiklamasinda bulundu.

"Kiliçdaroglu gençlere özür borçlu"

Açiklamasinda Kiliçdaroglu’nun gençlere özür borçlu olduguna deginen Sirvan Kabak, “Bir yil boyunca hazirlanmis oldugumuz sinavin ilk oturumu, bu yalan haberin etkisi altinda sonlanmistir. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel baskaninin, girecegimiz en önemli sinavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarilmasi en hafif tabirle sorumsuzluktur. Gençlerin ‘Özür dile’ çagrisini ciddiye almayan Kiliçdaroglu, hala içinde bulundugu yanlis tavirla hareket etmektedir Hatasina karsilik özür dileme erdemini gösteremeyen bir insanin, bu ülkenin gençleri tarafindan kabul görmeyecegini açikça beyan ediyoruz. Kiliçdaroglu, yine sasirtmayarak skandal bir açiklama ile biz gençleri "trol" olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmus ve bizleri görmezden gelmistir. Kiliçdaroglu, ‘trol’ dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size bir 1 TL’lik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz” açiklamasinda bulundu.

Açiklamanin ardindan grup olaysiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA