Kiliçdaroglu Hakkinda 'Katarli Gençlere Türkiye'de Sinavsiz Tip Egitimi Hakki' Iddiasina 1 Liralik Tazminat Davasi

Hafta sonu yapilan üniversite giris sinavina katilan bir kisi, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" iddiasinin sinava girecek ögrencileri olumsuz etkiledigini iddia ederek, 1 liralik tazminat davasi açti.

Bakirköy Adalet Sarayi önünde toplanan bir grup, "Yalanin batsin yalancisin", "Oyunu sen kaybettin", "Gençlere karsi düsüncesizligin seni sinifta birakti Kiliçdaroglu", "Bu Kiliçdaroglu bizi kandiriyor hocam" yazili dövizler tasidi.

AK Parti Istanbul Il Gençlik Kollari Baskani Osman Tomakin'in de destek verdigi grup adina açiklama yapan ve hafta sonu yapilan üniversite giris sinavina katildigini söyleyen Ömer Alp Çakar, üniversite sinavindan bir gün önce ortaya atilan bir yalan haberin sinava girecek ögrencileri ve ailelerini olumsuz sekilde etkiledigini belirterek, "Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz." dedi.

Kiliçdaroglu'nun sosyal medya üzerinden baslattigi "Katarli gençler sinavsiz Türkiye'de okuyacak" algisinin sosyal medyada belli odaklarca yayildigini anlatan Çakar, bu alginin olusturulmasinin kötü niyet tasidigini söyledi.

Çakar, Kiliçdaroglu'nu açiklamalarindan ötürü özür dilemeye davet ettiklerini anlatarak, sunlari kaydetti:

"ÖzürDileKiliçdaroglu etiketiyle Twitter gündemine girerek yüzlerce paylasimla sesimizi duyurdugumuzu düsünürken Sayin Kiliçdaroglu, biz gençleri 'trol' olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmus ve bizleri görmezden gelmistir. Iste Sayin Kiliçdaroglu, 'trol' dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size bir 1 liralik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz."

Açiklamanin ardindan Ömer Alp Çakar ve avukati Mustafa Bedrettin Yüzüak, Yenibosna'da bulunan Bakirköy Adalet Sarayi ek binasina giderek, tazminat davasi dilekçesini sundu.

Kaynak: AA