Kendini Türk Hekimine Emanet Etti, 15 Yil Süren Karin Agrisi Son Buldu

Hollanda’da 15 sene boyunca karninda siddetli bir agri ile yasayan 63 yasindaki Sami Yarar, Türkiye’ye gelerek tedavi oldu. Sami Yarar’in kalinbagirsak ameliyatini gerçeklestiren Opr. Dr. Kadir Dicle, "Sami Bey ’beni bu agridan kurtar’ dedi. Kendisini ameliyat ettik. Tamamen sifaya kavustu" dedi.

Kendini Türk Hekimine Emanet Etti, 15 Yil Süren Karin Agrisi Son Buldu
Hollanda’da yasayan gurbetçi Sami Keser, 15 yil boyunca siddetli karin agrisi çekti. Hollanda’da farkli hekimlere giden Yarar sifayi bulamadi. Akabinde Türkiye’de hastane hastane dolasan Sami Yarar aradigi sifayi Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’nde buldu. Genel Cerrahi Uzmani Opr. Dr. Kadir Dicle, yaptigi kalinbagirsak ameliyati ile agriyi tespit ederek yerinde müdahale etti.

Yaptigi islemle ilgili bilgi veren Opr. Dr. Kadir Dicle, "Sami Bey bize geldiginde karninda sürekli bir karin agrisi yasadigini, bunu 10-15 yildir çektigini ve sürekli çesitli hastanelere gittigini söyledi.

Biz de hastamizi dinledik ve tetkiklerimizi yaptik. Tomografi çektik. Tomografide karinin sol tarafinda kalin bagirsaginda bir kalinlasma vardi. Kolonoskopi yaptik ve o bölgeye yetisemedik. Ameliyat için yeterli bir veri elde edemedik. Burada Sami Bey’in bir karar almasi gerekiyordu. Sami Bey ’yeter ki bu agridan beni kurtar’ dedi.

Kendisini ameliyat ettik. Kalin bagirsagindaki o kalinlasmis yeri aldik. Patolojik sonuçlari temiz geldi. Kanserle hiç bir alakasi yok. Tamamen sifaya kavustu. Su anda yiyor, içiyor. Karin agrilari yok" diye konustu.



"Su anda yeniden dogmus gibiyim"

Kendisini delikanli gibi hissettigini ifade eden Sami Yarar, "Su anda hiç bir sey olmamis gibiyim. Hiç bir sekilde hastaneye yatmamis gibi hissediyorum. Bir hastalik geçirmemisim gibiyim. Ben bu agriyi 15 sene çektim. Gitmedigim hekimler kalmadi. Beni ilaçlayip saldilar. Su anda yeniden dogmus gibiyim. Avrupa’dakilere sesleniyorum. En ufak hastaliginizda gelin Türkiye’ye. Ben bunu anlatamadim kimseye. Bir göbek ameliyati 6 ay sürdü Hollanda’da. Ondan sonra yanlis yapmislar. Perisan oldum. Ölümle karsi karsiya kaldim. Su anda 30 yasinda bir delikanli gibiyim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA