Gaziantep, Malatya Ve Sanliurfa'da Üniversite Sinavina Giren Gençler Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Tazminat Davasi Açti

Gaziantep, Malatya ve Sanliurfa'da, üniversite sinavina giren gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

Gaziantep Adliyesi'nde basvuru öncesinde toplanan ögrenciler adina açiklama yapan Mehmet Emin Tufan, üniversite sinavindan 1 gün önce ortaya atilan "Katarli gençler sinavsiz Türkiye'de okuyacak" haberinden olumsuz etkilendiklerini, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun bu konudaki açiklamalarindan duyduklari rahatsizligi dile getirdi.

Ucuz bir siyasete malzeme olduklarini, bunu asla unutmayacaklarini dile getiren Tufan, yalani ortaya atan yayin organlarinin bunlari yaymaktan ve gençlerin kafasini karistirmaktan çekinmediklerini, söz konusu yalan haberlerin sinavin son bulmasiyla birlikte düzeltildigini aktardi.

Yapilan haberlerin kendilerini magdur ettigini vurgulayan Tufan, "CHP Genel Baskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun bu kadar bariz bir yalana inanmasi ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala siyaset malzemesine dönüstürmesini unutmayacagiz. Gençlerin 'Özür dile' çagrisini ciddiye almayan Kiliçdaroglu, hala içinde bulundugu yanlis tavirla hareket etmektedir. Hatasina karsilik özür dileme erdemini gösteremeyen bir insanin, bu ülkenin gençleri tarafindan kabul görmeyecegini açikça beyan ediyoruz. Gür bir sesle Sayin Kiliçdaroglu'na sesleniyoruz, yalan bir haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiginiz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz." dedi.

- Malatya

Malatya Adliyesi önünde toplanan gençler adina konusan Sefa Düzenli ise her yil oldugu gibi bu yil da geleceklerini tayin edecek olan üniversiteye giris sinavina tekrardan ulasmanin büyük heyecani içerisinde olduklarini ancak sinavdan 1 gün önce ortaya atilan bir yalan haberin tüm motivasyonlarini altüst ettigini söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun sorumsuzca davranarak yalan söyledigini ve yalanin yayilmasinda aktör oldugunu savunan Düzenli, "Biz buna artik sasirmiyoruz ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsiziz. Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz." diye konustu.

- Sanliurfa

Sanliurfa Adliyesi önünde toplanan gençler adina konusan Ayse Nacar da CHP Genel Baskaninin hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söyledigini öne sürdü.

Bir yil boyunca hazirlandiklari sinavin ilk oturumunun bu yalan haberin etkisi altinda sonlandigini dile getiren Nacar, magdur edildiklerini ifade etti.

Yalanlarin sinavin sona ermesiyle sonlandirildigini ancak artik her sey için çok geç oldugunu dile getiren Nacar, sosyal medya üzerinden baslattiklari #ÖzürDileKiliçdaroglu tagi nedeniyle kendilerini "trol" olarak niteleyen Kiliçdaroglu hakkinda 1 liralik manevi tazminat davasi açmak için toplandiklarini kaydetti.

Kaynak: AA