Edirne'de Atik Malzemelerden Yapilan Figürlerin Sergilendigi 'Geri Dönüsüm Parki' Açildi

Edirne'nin Kesan ilçesinde atik malzemelerden yapilan figürlerin sergilendigi "Geri Dönüsüm Parki"nin açilisi dolayisiyla tören düzenlendi.



Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, Yeni Mahalle'deki parkin açilisinda yaptigi konusmada, Kovid-19 salginiyla çevre bilincinin daha da arttigini söyledi.

Insanlarin dogaya ve çevresine duyarli olmasi gerektigini anlatan Helvacioglu, "Tamami plastik ve metal atiklardan olusan parkimiz, ülke gündemi ve yurt disinda da ilgi gördü. Bulgaristan Burgaz Valiligi heyet göndererek, örnek uygulama kapsaminda parkimizda incelemelerde bulundu. Bu parkla geri dönüsümü eglenceli bir yolla anlatmayi hedefledik." diye konustu.

Törende, maketlerin yapiminda çalisan usta Mustafa Özdemir'e emekleri, vatandaslardan Melih Andaç'a da çevre duyarliligi nedeniyle plaket verildi.

TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan, Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, parkta olusturulan hatira kütügüne ani levhasi çakti.

Törene, Edirne Çevre Vakfi Müdürü Ali Eraslan, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Engin Öztürk ve vatandaslar da katildi.

Öte yandan, ayni mahallede Naim Süleymanoglu anisina olusturulan Gençlik Parki'nin tanitimi yapildi.

"Geri Dönüsüm Parki"nda belediyenin atik malzemelerinin depolandigi alan ve hurdaliktaki malzemelerden yapilan uçak, otomobil, motosiklet, tank, yel degirmeni gibi figürler sergileniyor.

Kaynak: AA