Dünyanin En Prestijli Formula Mühendislik Yarismasina Türk Firma Sponsor Oldu

Türk otomotiv firmasi dünyanin en prestijli Formula Mühendislik Yarismasi’na sponsor oldu.

Dünyanin En Prestijli Formula Mühendislik Yarismasina Türk Firma Sponsor Oldu
Bursa’da otomotiv alaninda hizmet vermek için kurulan ve kisa sürede dünya markasi olma yolunda ilerleyen Meha Automotive, Türkiye’den sonra Ingiltere’ye açilirken, sosyal sorumluluk alaninda da kendini gösterdi.

Mühendislik ögrencilerine deneyim kazandirmayi amaçlayan Meha Automotive, ilk destegi Leicester De Montfort Universitesi ögrencilerine verdi. Otomotiv yedek parça sektöründe faaliyet gösteren Meha Automotive, kurulusunun üzerinden henüz 9 yil gibi kisa bir süre geçmesine ragmen büyük yol kat etti.

Mürsel Karaca, Ali Karaca ve Ilhami Akin ortakliginda kurularak, ilk yurt disi operasyonunu Ingiltere’de hayata geçiren Meha Automotive, genç mühendislere de kucak açti.

Genç mühendislere destek

Mühendislik ögrencilerinin yollarini açmak için kollari sivayan Meha Automotive, bu alandaki ilk destegi Leicester De Montfort Üniversitesi’ne verdi. Nuri Uysal adli Mühendislik Fakültesi ögrencisinin basvurusunu geri çevirmeyen Meha Automotive, dünya genelinde üniversiteler arasinda yapilan “Institution Mechanical Engineers Formula Student 2021” yarismasi için sponsor oldu. Bursali firma genç mühendislere araç yedek parçasindan Ar-Ge destegine, lojitik ve kiyafete kadar her alanda yardim etti. Avrupa’nin en köklü egitim mühendisligi yarismasi olan “Formula Student 2021”e Meha Automotive destegiyle hazirlanan Leicester De Montfort Üniversitesi ögrencisi genç mühendisler pistlerde göz dolduracak bir araç üretti. 100’den fazla üniversitenin katildigi “Formula Student” girisimci ve yenilikçi genç mühendislere destek vermeyi amaçliyor.

Ilk yurtdisi organizasyon Ingiltere’de

Bursa Hasanaga Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 12 bin metrekare kapali alan ve toplam 25 bin metrekare depolama alanina sahip Meha Automotive, 4 bin 500 referans ürün çesitliligine sahip. Araçlarin süspansiyon ve mekanik aksam ürünlerinin üretimini ve pazarlamasini, 4 kita ve 30 ülkede Meha Automotive markasiyla yapan firma, sadece Bursa’da 147 kisiyi istihdam ediyor.

Kendi ürettigi ve Türkiye’de üretilen otomotiv yedek parçalarinin satisinin Meha markasiyla yapan firma, ilk yurt disi organizasyonunu Ingiltere’de yapti. Ingiltere’deki faaliyetlerini bin 700 metrekare kapali alan, 3 bin 700 metrekare depolama alani ve 13 çalisanla yürüten firma, Meha.uk yatiriminin ardindan ABD ve Güney Amerika’da depolama faaliyetleri için de çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA