Bingöl Valiligi Açiklamasi 'Yaklasik 2 Bin-2 Bin 500 Hektar Alanin Yangindan Etkilendigi Degerlendirilmektedir'

Bingöl Valiligi, Genç ilçesindeki orman yangini ile ilgili yaptigi açiklamada su ana kadar yaklasik 2 bin-2 bin 500 hektar alanin etkilendigini bildirdi.

Bingöl Valiligi Açiklamasi 'Yaklasik 2 Bin-2 Bin 500 Hektar Alanin Yangindan Etkilendigi Degerlendirilmektedir'
Geçtigimiz Cuma günü Bingöl’ün Genç ilçesine bagli Servi bölgesi Güzeldere ve Dedebagi köyleri sinirlarinda çikan orman yangina havadan ve karadan müdahale çalismalari sürerken, valilik de çalismalar hakkinda açiklama yapti.

Valilik açiklamasinda, "25 Haziran 2021 günü ögle saatlerinde Genç ilçemizin Güzeldere ve Dedebagi köylerinde meydana gelen orman yanginina Orman Isletme Müdürlügü ekiplerimizce ayni saatlerde müdahale çalismasi baslatilmistir. Ilerleyen saatlerde Il Jandarma Komutanligi, Bingöl Belediyesi, Il Özel Idaresi, Genç Kaymakamligi, Genç Belediyesi ve Dimin Maden Sirket’i araç ve personeli yanginin daha büyük magduriyetlere yol açmamasi için bölgede seferber edilmis, yangina müdahale çalismalari gece gündüz araliksiz sürdürülmüstür. Kuraklik ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yangin alaninin genislemesi üzerine Orman Genel Müdürlügü’nden yangin söndürme helikopteri talep edilmistir. Yangina müdahale çalismalarimiz halen 2 Helikopter, 8 Arazöz, 4 Itfaiye, 3 loader, 1 Dozer, 2 Ilk Müdahale Araci, 1 JCB, 1 Ekskavatör, 1 arazöz, 3 su ikmal araci, 45 Orman Isletme Müdürlügü personeli ve Genç Ilçe Jandarma Komutanligi emir komutasinda 3 JIG Timi, 1 GK Timi ile devam etmektedir. Zamaninda gerçeklesen müdahaleler neticesinde orman yangininin yerlesim yerlerine ulasmamasi ve herhangi bir can kaybinin olmamasi en büyük tesellimizdir. Su ana kadar yaklasik 2 bin -2 bin 500 hektar alanin yangindan etkilendigi degerlendirilmektedir. Yangin ile mücadelede görev alan bütün kurumlarimiza ve personelimize katkilarindan ve özverili çalismalarindan dolayi tesekkür eder, yangindan etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiriz” denildi.
Kaynak: İHA