BBP Genel Baskani Destici, Partisinin Sinop Il Kongresinde Konustu Açiklamasi

'Teröre kim bulasiyorsa, kim terörü destekliyorsa, kim teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devlet yasama hakki tanimaz. Biz de tanimamaliyiz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Teröre kim bulasiyorsa, kim terörü destekliyorsa, kim teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devlet yasama hakki tanimaz. Biz de tanimamaliyiz." dedi.

Partisinin Sinop Il Baskanliginin 1. Olagan Kongresi'ne katilan Destici, yaptigi konusmada, parti olarak Türkiye'nin terörle mücadelede yürüttügü çalismalari sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Terörün sadece can almadigini, ekonomiye de büyük zarar verdigini vurgulayan Destici, "Terör, ayni zamanda ülkemizin gelecegini çaliyor." ifadesini kullandi.

HDP'ye yönelik elestirilerde bulunan Destici, söyle konustu:

"PKK'nin basinda olanlarin, HDP'nin üst düzey yöneticilerinin tuzlari kuru çünkü hepsinin çocuklari yurt disinda okuyor. Olan gariban çocuklarina oluyor. Onlari zorla daga kaçirarak terörist haline getiriyorlar. Birini ailesi ile, birini babasi, ablasi ile tehdit ediyorlar. Peki bunlara kim aracilik ediyor? Buna PKK'nin siyasi partisi HDP aracilik yapiyor. Yillardir bunu yapiyorlar ve yillardir Türkiye maalesef adeta bunu seyrediyor. Biz basindan itibaren söylüyoruz. Teröre kim bulasiyorsa, kim terörü destekliyorsa, kim teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devlet yasama hakki tanimaz. Biz de tanimamaliyiz."

Destici, Türkiye'nin sinir ötesi operasyonlarini "isgalcilik" olarak tanimlayanlarin milletvekilligi maasi almaya devam ettiklerine dikkati çekerek, "Hem bunlari söyleyeceksin hem de kadife koltuklarda oturarak milletvekilligi maasi almaya devam edeceksin. Yok öyle yagma. Artik o kadife koltuklarda gerine gerine oturamayacaksiniz. Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi basvurusunu yapti. Anayasa Mahkemesi basvuruyu kabul etti. Beklenti ve temennimiz o dur ki insallah bu süreç PKK'nin partisinin kapatilmasi ile sona erecektir. Bunun aksi bir karar ne uluslararasi hukuka ne bizim iç hukukumuza ne de milletin vicdanina sigacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Destici'nin konusmasinin ardindan tek liste halinde gidilen ve Kurucu Il Baskani Tahir Sahin'in aday olmadigi seçimde Suat Bünyat, BBP Il Baskanligi görevine seçildi.

Kaynak: AA