Baskan Akgün'den Rengi Degisen Büyükçekmece Gölü Hakkinda Açiklama

Büyükçekmece Gölü’nün deniz ile arasinda kalan bölgesinin kirlilik nedeniyle rengi degismisti. Bu konu hakkinda önemli açiklamalarda bulunan Baskan Dr. Akgün, “IBB’nin kurumlari ve DSI ile Büyükçekmece Belediyesi, hep birlikte balçigin kaldirilmasini sagladigimiz takdirde burasi piril piril olacaktir” dedi.

Baskan Akgün'den Rengi Degisen Büyükçekmece Gölü Hakkinda Açiklama
Büyükçekmece Gölü’nün deniz ile arasinda kalan kisminin geçtigimiz cuma günü itibariyle rengi degismis ve balik ölümleri meydana gelmisti. Ayrica çevreye kötü bir koku yayan göl hakkinda önemli açiklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, asil sorunun suyun derinliginin az olmasi ve dip temizligi yapildigi takdirde vatandaslarin yüzen baliklari dahi görebilecegini ifade etti.



“Bes sene önce dipten 500 kamyon çamur çikardik”

Gölün renginin degismesi hakkinda açiklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “Yaklasik birkaç yildan beri takip ediyoruz, ayni zamanda oluyor. Isinin artmasi ve yazin baslangiciyla, 1 hafta-10 günlük süre içerisinde balik veya deniz canlilarinin ölümünü görüyoruz. Yaptigimiz arastirmalarda su derinliginin çok az olmasi ve balçik gibi atiklar buralari doldurmus. Esas mesele denizle gölün baglantisinin daha genis saglanmasidir. Buradaki duragan halde duran bu suyun derinligini artiracagiz. Bes sene önce bir taban taramasi yaptik. Çamuru ve dibe çökenleri alarak buradan 500 kamyon çamur çikardik. En az 500-600 kamyonda balçik çikartildigi takdirde su seviyesi 1 metrenin üzerine çikacak. Su seviyesi artinca deniz içindeki canlilar da yasayacak” seklinde konustu.



Su derinliginin artmasiyla çözülecektir”

Tüm kurumlarin bu göl için çalismasi gerektigini söyleyen Baskan Dr. Akgün, “ISKI, ISTAÇ, IBB’nin kurumlari ve DSI ile Büyükçekmece Belediyesi birlikte balçigin kaldirilmasini sagladigimiz takdirde piril piril olacaktir. Vatandaslar Mimar Sinan Köprüsü üzerinden geçerken alttaki baliklari sayabilecektir. Müsilaj meselesi açisindan göl içindeki bitkinlerin müsilaji birakmasi ve Marmara’nin daha çok kirlenmesi ve buraya akinti ile gelmesi sonucu daha çok kirleniyor. Buranin esas meselesi ise dedigim gibi su derinliginin artmasiyla çözülecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA