Bakan Pakdemirli, Kahramanmaras'ta Tavuklari Telef Olan Kadin Girisimciyle Telefonla Görüstü Açiklamasi

'Sizler var oldukça, üretime devam ettikçe, bizler de sizlere destek olmaya devam edecegiz'.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Kahramanmaras'ta tavuklari telef olan kadin girisimcinin zararinin yarisinin giderilecegini belirterek "Sizler var oldukça, üretime devam ettikçe, bizler de sizlere destek olmaya devam edecegiz." dedi.

Pakdemirli, Kahramanmaras'in Pazarcik ilçesi Kelles Mahallesi'nde elektrik arizasi nedeniyle sogutma fanlari bozularak çiftlikteki tavuklari telef olan Sevim Demir ile telefonla görüstü.

Görüsmede, olayi üzüntüyle ögrendigini söyleyen Pakdemirli, "10 bin tavugunuzun 8 bin 500'ünü elektrik kesintisinden dolayi kaybetmissiniz. Sizin de kadin girisimci oldugunuzu ve tek basiniza ayakta durmaya çalistiginizi görünce biz de destek olalim dedik." ifadesini kullandi.

Ilgililere talimat verdigini vurgulayan Pakdemirli, konuya iliskin gereginin yapildigini ve çarsamba günü 5 bin tavugun kadin girisimciye teslim edilecegini belirtti.

Kadin girisimcinin zararinin yarisinin giderilecegine isaret eden Pakdemirli, söyle konustu:

"Gerekiyorsa biraz daha yardimci oluruz. Cumhurbaskani'miza dua edin. Allah sizlerden razi olsun. Sizler var oldukça, üretime devam ettikçe, bizler de sizlere destek olmaya devam edecegiz. Allah yardimciniz olsun. Rabb'im çaresiz dert vermesin. Sizin nezdinizde orada bulunan herkese, ilçe müdürüme, il müdürüme, Bakanligimizin teskilatina, kaymakamligimiza, valilikten arkadaslara selam ediyorum. Allah'a emanet olun."

- "5 bin tavuk destegiyle bayrami yasayacagiz"

Tavuklari telef olan Demir de görüsmede, Bakan Pakdemirli'ye tesekkür etti. Kahramanmaras Tarim ve Orman Il Müdürü ile Pazarcik Ilçe Müdürünün kendilerine destek oldugu bilgisini veren Demir, sunlari kaydetti:

"Sag olsunlar destek olmaya çalisiyorlar, oluyorlar da. Vali'miz ve Kaymakam'imiz aradi, kendilerine çok tesekkür ediyorum. Magduriyetimi gidereceginiz için sizlerden Allah razi olsun. Çok duaciyim. Cumhurbaskani'miz reisimizdir, basimizin tacidir. Tesisimizi açip, yürütmeyi düsünüyorum. 4 çocugum var. Ayakta kalmaya çalisiyorum. Büyük oglum mühendis oldu, ilk senesine basladi. Ikinci oglum da benimle beraber çalisiyor, kizlar da lisede. Öyle çalisiyoruz iste, biz bize düsüp kalkiyoruz. Bu olay basimiza gelince çok üzüldük."

Görüsme sonrasi basin mensuplarina, kendisine verilecek 5 bin tavuk destegiyle bayram yasayacaklarini söyleyen Demir, "Hayvanlarimiz telef oldu. Bakan'imiz bize yardimci oluyor. Allah kendisinden de yardimci olanlardan da razi olsun. Kahramanmaras Il Müdürü'm (Tarim ve Orman), Pazarcik Ilçe Müdürü'm Vali'miz ve Kaymakam'imiz, hepsi yanimizdadir. Allah razi olsun, herkese çok tesekkür ediyorum." dedi.
Kaynak: AA