Antalya'da Yilin En Sicak Günü Yasandi, Sahillerde Yogunluk Olustu

Hava sicakliginin 40,2 derece kaydedildigi kentte, nem orani ise yüzde 66'yi buldu Meteoroloji 4. Bölge Teknik Sube Müdürü Murat Güler: 'Cuma gününden itibaren sicakliklarin mevsim normallerine düsmesini bekliyoruz'

Yilin en sicak gününün yasandigi Antalya'da vatandaslar sahillerde yogunluk olusturdu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlügünden alinan bilgiye göre, kentte hava sicakligi 40,2, deniz suyu sicakligi 26 derece ölçüldü, nem orani ise yüzde 66 olarak kaydedildi.

Sicaktan bunalan vatandaslar ve turistler, dünyaca ünlü Konyaalti Sahili, Lara ve Sarisu plajlarina akin etti. Plaj semsiyeleriyle günesten korunmaya çalisan tatilciler, sik sik denize girerek serinlemeye çalisti.

Bazi tatilciler ise kiyidaki palmiye agaçlarinin altinda yürüyüs yapti, bisiklet sürdü. Çok sayida kisi ise serinlemek için park ve bahçeleri tercih etti.

- Sicaklik 7-8 derece mevsim normallerinin üstünde

Meteoroloji 4. Bölge Teknik Sube Müdürü Murat Güler, AA muhabirine, kentte 2021'in en sicak gününün yasandigini söyledi.

Sicak havaya karsi dikkatli olunmasi uyarisinda bulunan Güler, sicakliklarin 7-8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrettigini dile getirdi.

Kentte poyrazin etkili oldugunu belirten Güler, "Eskiden '10.00-16.00 saatleri arasinda sicakliklara dikkat edin' diye uyari yapiyorduk. Ancak artik her saat dikkat etmek gerekiyor. Gece sicakliklari bile 27 derecelerde. Cuma gününden itibaren sicakliklarin mevsim normallerine düsmesini bekliyoruz." dedi.
Kaynak: AA