Akar, Kara Kuvvetlerinin 2230. Kurulus Yil Dönümünde Orgeneral Dündar Ve Beraberindeki Personeli Kabul Etti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kara Kuvvetlerinin 2230. kurulus yil dönümü dolayisiyla Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar ve beraberindeki kuvvet personelini kabul etti.

Akar, Bakanlik'taki kabulde, Mete Han tarafindan temelleri atilan Kara Kuvvetlerinin, köklü tarihi, milli, manevi ve mesleki degerlere bagli kahraman ve fedakar personeliyle dünyanin en saygin askeri güçlerinden biri oldugunu belirtti.

Kara Kuvvetlerinin, vataninin, hudutlarinin ve milletinin güvenligine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karsi yurt içinde ve sinir ötesinde azim ve kararlilikla mücadelesini sürdürdügünü vurgulayan Akar, sunlari kaydetti:

"TSK, ülkemizin, asil milletimizin ve bölgemizin güvenligi ve barisi için yurt içinde ve sinir ötesinde basta FETÖ, PKK/YPG, DEAS terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karsi azim ve kararlilikla mücadele ederken ayni zamanda BM, NATO, AGIT ve AB bünyesinde ve ikili anlasmalar çerçevesinde Azerbaycan, Libya, Katar, Kosova, Bosna Hersek, Somali, Afganistan ve daha bir çok cografyada bölgesel, küresel baris ve istikrara katki saglamaktadir."

Akar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin olumsuz sartlarina ragmen TSK'nin hiç olmadigi kadar yogun ve etkin bir sekilde faaliyetlerini sürdürdügünü dile getirdi.

Milli Savunma Bakani Akar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihinin en yogun günlerini yasadigimiz bu dönemde, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar yapilan operasyonlarda, Kara Kuvvetlerimiz büyük basarilar gösterdi. Sanli tarihine yeni sayfalar ilave etti. Insallah bundan sonra da hem planlama hem icrada ayni hassasiyet, dikkat ve özenle görevlerini yapmayi sürdürecekler. Artan bir siddet ve tempoda bu mücadelemizi devam ettirecek, Kara Kuvvetlerimiz basta olmak üzere diger unsurlarla beraber koordineli bir sekilde terör belasindan asil milletimizi kurtaracagiz. Bunda kararliyiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek."

Sehitlere rahmet, gazilere sifa dileklerini ileten Akar, "Bu kurulus yil dönümü vesilesiyle Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten günümüze kadar Kara Kuvvetlerimizin bu seviyeye ulasmasinda emegi geçen tüm komutanlarimizi ve devlet büyüklerimizi saygiyla aniyorum." dedi.

Akar, sözlerinin sonunda Kara Kuvvetlerinin 2230. kurulus yil dönümü dolayisiyla Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar basta olmak üzere, tüm kuvvet personelini tebrik etti.

Kaynak: AA