AK Partili Ceylan, 'Afetten Etkilenen Çiftçilerimize Tohum Destegi Verilecek'

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da dolu yagisindan ekili arazileri zarar gören çiftçilere tohum destegi verilecegini açikladi.

AK Partili Ceylan, 'Afetten Etkilenen Çiftçilerimize Tohum Destegi Verilecek'
AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci ve AK Parti Merkez Ilçe Baskani Erhan akar ile birlikte 15 Temmuz Sehitleri Fen Lisesi’ni ziyaret eden milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ziyaret sonunda açiklamalarda bulundu.

Geçtigimiz hafta ülke genelinde oldugu gibi Çorum’da da siddetli yagistan etkilenen köylerin bulundugunu animsatan milletvekili Ceylan, dolu yagisiyla birlikte il genelinde afet yasandigini hatirlatti.

Yasanan afetin ardindan gerek milletvekilleri, gerek il baskanliginin çiftçilerle iletisime geçtigini hatirlatan Ceylan, “Dün Ovasaray köyümüzdeki çiftçilerimizle görüstük. 2 yil öncede böyle bir afet yasanmisti. Hasar tespitleri yapildiktan sonra Cumhurbaskanligimiz bütçesinden 5 milyon TL gibi bir ödenek gönderilerek magdur olan çiftçilerimize tohum destegi saglanmisti. Çiftçilerimiz rahat olsun. Hasar tespit çalismalari devam ediyor. Il Tarim ve Orman Müdürümüz ve Ziraat Odasi baskanimiz zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu. Çiftçilerimizle ilgili ne yapilmasi gerekiyorsa Cumhurbaskanimizdan talep edecegiz. Cumhurbaskanimiz bugüne kadar hiçbir talebimizde bizi yalniz birakmadi. Afetten etkilenen çiftçilerimize tohum desteginde bulunacagiz” ifadelerini kullandi.

Çiftçilere tarim sigortasi yaptirmalari için çagrida bulunan Ceylan, “Çiftçilerimize tarim sigortalarini yaptirmalari için çagrida bulunuyoruz. Ekili arazileri sigortalattirin. Sigorta bu zamanlarda devreye giriyor, sorunlari çözüyor. Rica ediyorum imkanlar dahilinde çiftçilerimiz sigorta yaptirsin. Arazisinde sorunu olmayan çiftçilerimiz mutlaka sigorta yaptirmasi gerekiyor. Çiftçilerimizin magduriyetini gidecegiz. Bundan müsterih olsunlar” dedi.



“Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi” yönündeki haberlerle ilgili de açiklama da bulunan Ceylan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu elestirdi.

Katarli ögrencilerin Tip Fakültesinde sinavsiz egitim görecegi yönünde haberler çiktigina isaret eden Ceylan, “Üniversite sinavlarindan 1-2 gün önce bu tür haberleri olusturup, bunlari konusmak özellikle ana muhalefet partisi genel baskanina yakismiyor. Yalan siyasetini lütfen biraksinlar. Gerçek, reel siyasete dönsünler. Cumhuriyet tarihi boyunca yapilanlarla 19 yildir bu ülkeye yapilanlari kiyaslayalim. Asli astari olmayan yalan haberlerle çocuklarin, milletin kafasini karistirmasinlar. Bunlardan sonuç alamazlar. 24 Haziran 2023 tarihinde sandik milletin önüne geldiginde milletimiz bunlara yine en iyi cevabi verecektir. Bundan önce yapilan seçimlerde oldugu gibi milletimiz yine en iyi cevabi verecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA