AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Hiçbir Sey Olmamis Gibi Yalana Devam Ediyorlar'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Simdi bir sey söyleniyor, yalan oldugu ortaya çikiyor, önüne koyuluyor, hiçbir sey olmamis gibi devam ediyorlar. Yalani tekrarlayarak sonuç alabileceklerine dair bir yaklasim içindeler. Bunu son derece tehlikeli buluyorum” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Hiçbir Sey Olmamis Gibi Yalana Devam Ediyorlar'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda yapilan AK Parti MYK toplantisi sonrasinda gazetecilere açiklama yapan Sözcü Ömer Çelik, Katarli ögrencilerin sinavsiz üniversite egitimi görecekleri ve oyuncak silahlarla ilgili yapilan haberler ile Merve Kavakçi’nin kizi Fatma Kavakçi ile ilgili sosyal medyada yapilan linç girisimine iliskin konustu.

Katarli ögrencilerin tip fakültelerinde sinavsiz ögrenim görebilecekleri ve oyuncak silahlarla ilgili habere iliskin soruya cevap veren Ömer Çelik, “2 yil, 2,5 yil öncesine kadar bile bu tip bir sey söz konusu oldugunda, CHP’de bir yanlislik yapildiginda geçen dönemlerde CHP’de özür dileyebilen özgüvenli, daha demokrat kimseler zaman zaman olabiliyordu. Simdi bir sey söyleniyor, yalan oldugu ortaya çikiyor, önüne koyuluyor, hiçbir sey olmamis gibi devam ediyorlar. Yalani tekrarlayarak sonuç alabileceklerine dair bir yaklasim içindeler. Bunu son derece tehlikeli buluyorum. Bu kadar yasi olan bir parti, ana muhalefeti temsil eden bir parti, bu haber yalan bir haberdir. Bu haberin yalan oldugu ilgili site tarafindan ortaya konulduktan sonra bile ‘evet öyle yapilmis ama biz bunu söylemeye devam ediyoruz.’ Argümaninizin yalan oldugu ortaya çikti. Siyasetçinin en önemli görevi topluma dogruyu söylemek” diye konustu.

Ömer Çelik, “Anladigim kadariyla seçmece davranmak istiyorlar. Örnegin, ne kadar zulüm yaparsa yapsin Esad rejimi ile muhabbetli bir iliski gelistirmek istiyorlar ama Türkiye’ye yatirim yapsa bile Katar’a karsi bir husumet politikasi ortaya koymak istiyorlar. Bende diyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çikarlarini düsünelim. Buradaki seçmece mantik vahim bir mantiktir” ifadelerini kullandi.

Oda TV’nin haberine iliskin de konusan Ömer Çelik, “Geçmis zamanlarda Türkiye’de büyük krizler çikartildi bu tip yanlisliklar yüzünden. Basin demokrasinin dördüncü kuvveti olmakla vesayetin birinci kuvveti olmak arasinda çok gidip gelmistir Türkiye’de. Bir zamanlar Türkiye’deki vesayetin birinci kuvveti basindi. Bu kadar kolay suçlayici bir haber nasil yapiliyor? Özür dilenmesi lazim” seklinde konustu.



“Linç yapma konusunda ne büyük bir istahlari varmis”

Merve Kavakçi’nin kizi Fatma Kavakçi’nin NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaskani Erdogan’a tercümanlik yapmasindan sonra sosyal medyada linç edilmesine iliskin soruya cevap veren Çelik, “Fatma Kavakçi, o yaptigi isi yapmaya hem CV’si hem egitimi hem de kisisel nitelikleri açisindan son derece yeterli bir arkadasimiz. Cumhurbaskanimizin yaninda Cumhurbaskanimiza hizmet ediyor. Cumhurbaskanimiz da açikladi, yaptigi ise hakimiyeti yabanci devlet baskanlari tarafindan da taktir gören bir arkadasimiz. Fatma Kavakçi ve kardesi çocuklugundan beri linç kampanyasina ugruyor. Bu linç kampanyasi yapanlarin, bu çocuklara, annelerinin, kendilerinin kilik kiyafeti üzerinden linç yapma konusunda ne büyük bir istahlari varmis. Bu nasil bir nefretmis ki, nesiller degisiyor nefret duygulari bir türlü degismiyor. Insanda biraz vicdan olsa, biraz izan olsa, genç bir kizi yaptigi isin niteligini bilmeden, egitimini bilmeden, üstelikte büyükelçi sifatini geçmiste tasiyan bir milletvekili yapiyor bunu. O arkadasimiz yaptigi isin niteliklerine haiz ve devletimize hakki ile hizmet eden arkadasimizdir. Linç kampanyasina nesilden nesle, anneden kizlarina doymayanlarin vicdansizligi etiketleri olarak kendilerine aittir” dedi.



“Siyasi mücadeleyi siyasi rekabet düzeyinde ele almak lazim”

CHP Lideri Kiliçdaroglu’nun Cumhurbaskani Erdogan için “Milli güvenlik sorunu haline gelmistir” sözlerinin hatirlatilmasi üzerine Çelik, “Türkiye’deki bir siyasi partinin devletin Cumhurbaskanina karsi ‘milli güvenlik sorunu’ ifadesini kullanmasi suursuz bir ifadedir, yakisiksiz bir ifadedir. Ister begenin ister begenmeyin, bahsettiginiz makam Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet baskanligidir. Onu mille güvenlik sorunu olarak niteledigin andan itibaren kendi görev yaptiginiz zemindeki mesruiyet alanina da zarar vermis oluyorsunuz. Siyasi mücadeleyi siyasi rekabet düzeyinde ele almak lazim. Siyasi husumet düzeyine getiren aslinda kendi mesruiyet alanini zedeler” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA