28 Haziran Coskusu Sanatla Büyüyecek

Izmit’in kurtulusunun 100. yilini çesitli etkinliklerle kutlamaya hazirlanan Izmit Belediyesi, dans ve halk oyunlari ile halka festivali yasatacak.

Izmit’in kurtulusun 100.yilina özel olarak hazirlanan bir haftalik kutlama etkinliklerinde sanata genis yer verildi.

Izmitli dans ve halk oyunlari ekiplerinin yani sira farkli sehirlerden konuk ekipleri de kutlamalara dahil ederek programi zenginlestirdi. Birbirinden önemli isimleri Izmit’in 100. Kurtulus Yili etkinliklerinde agirlayacak olan Izmit Belediyesi, ayni zamanda yerel ses sanatçilarini, müzisyenlerini ve dansçilarini da 28 Haziran Sahnesi’nde Izmitlilerle bulusturacak. Sahne Izmit, KAHAD, Flamenko Istanbul, Darica Baris Ortaokulu, Gebze Halk Egitim Merkezi, Olbia GSK, Darfem GSK ve Kocaeli Genç Efeler Dernegi kutlamalarin ilk gününde Izmit Kent Merkezi’nde saat 18.30’da sahne alarak halka güzel gösteriler sunacak.

Izmitliler, kutlamalarin ikinci gününde saat 18.00’den itibaren saatlerini Izmit Kent Meydani’na kuracak. Basarili gruplar üçüncü günde de sahnede yerini alarak Izmitlilerin kurtulus coskusuna ortak olacak. Farkli yörelerin oyunlariyla keyifli aksamlar yasayacak olan Izmitliler, kurtulus kutlamalarinin üçüncü gününde modern dans aksamina da taniklik edecek.

Öte yandan birbirinden önemli isimleri Izmit’in 100. kurtulus yili etkinliklerinde agirlayacak olan Izmit Belediyesi, yerel ses sanatçilarini, müzisyenlerini ve dansçilarini da 28 Haziran Sahnesi’nde Izmitlilerle bulusturacak.
Kaynak: İHA