24. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi Için Geri Sayim Basladi

Bu yil 24. kez düzenlenecek olan Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi için geri sayim basladi. Türkiye’nin pop müzik alaninda düzenlenen ilk ve tek beste yarismasi olan Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi’na 5-9 Temmuz tarihleri arasinda dijital basvuru yapilabilecegi açiklandi.

24. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi Için Geri Sayim Basladi


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in göreve gelmesi ile birlikte, 6 yillik aranin ardindan 2019 yilinda tekrar sanatseverlerle bulusan Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin basvurulari 5 Temmuz’da baslayacak. Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) tarafindan Eylül ayinin basinda düzenlenmesi planlanan 24. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi’na popüler müzik alaninda amatör ve profesyonel müzisyenler katilabilecek.

Yarismaya katilmak isteyen besteciler, özgün eserleri ile yarismanin www.altinguvercin.com.tr adresli internet sitesi üzerinden 9 Temmuz Cuma günü saat 18.00’e kadar basvuru yapabilecek. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi’na çagdas popüler müzik formlarina ve estetik ölçülere uygun besteler üreterek katilmak mümkün. Gönderilecek eserler özgün olmak kosuluyla; pop, rock, R&B, rap ve hip-hop gibi güncel müzik türlerinde olabilecek.

"Dijital oylama 3 hafta sürecek"

24. Altin Güvercin Beste Yarismasi’na katilan eserler arasindan Seçici Kurul ve Ön Jüri tarafindan 12-15 Temmuz tarihlerinde finale kalan 10 besteci belirlenecek ve 16 Temmuz Cuma günü kamuoyuna açiklanacak. Ön jüri tarafindan finale katilmalarina karar verilen 10 beste, uygun görülen bir dijital platformda 3 hafta boyunca müzik kamuoyunun oylamasina sunulacak. 3 hafta boyunca devam edecek dijital oylamanin sonuçlari yarismaya final jürisi puanlamasina ek bir jüri üyesinin puani olarak yansitilacak.

"Büyük final 12 Eylül’de"

Finale kalan eserlerin 2021 yili Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda dereceye girmek için performanslarini sergileyecekleri Büyük Final’in ise 12 Eylül’de gerçeklestirilmesi planlaniyor. Büyük Final’de dereceye giren birinci besteye Altin Güvercin ve 100 bin TL para ödülü, ikinci besteye Gümüs Güvercin ve 50 bin TL para ödülü, üçüncü olan besteye ise Bronz Güvercin ve 25 bin para ödülü verilecek. Öte yandan finalin en basarili yorumcusu da ayrica ödüllendirilecek.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Altin Güvercin’i bir kez daha sanatseverlerle bulusturacak olmanin mutlulugunu ve heyecanini yasadiklarini belirterek “Kentimizin en önemli marka degerlerinden olan Altin Güvercin, bu yil 24’üncü kez Kusadasi semalarina dogru kanatlanacak. Türk pop müzigine yeni ve özgün eserler kazandirmak ve genç yetenekleri tesvik etmek hedefi tasiyan Altin Güvercin Beste Yarismasi, düzenlendigi ilk yildan itibaren besteciler tarafindan büyük bir ilgiyle karsilandi. Bu yil da öyle olacagini biliyor ve yarismaya eserleri ile basvuracak tüm bestecilerimize simdiden basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA