Selçuk Ticaret Odasindan Efes'in Emektar Arkeologlarina Tesekkür

Selçuk Ticaret Odasi, Efes Antik Kenti ve Artemis Tapinagi kazilarinda görev yapmis emektar mimar ve arkeologlarini kentin simgesi olan Artemis heykeliyle taltif etti. Mimar Nadide Azatoglu’nun organize ettigi bulusmada duygu dolu anlar yasandi.

Selçuk Ticaret Odasindan Efes'in Emektar Arkeologlarina Tesekkür
Selçuk Ticaret Odasi Baskani Koray Yolcu, düzenlenen bulusma programinda 60 yil önce Efes Antik Kenti’ne gelerek yillarca Efes ve Artemis kazilarinda çalisan mimar ve arkeologlar Anton Bamer, Ulrike Muss ve Hilke Thuer’e kentin kültürel hayatina verdikleri katki nedeniyle tesekkür etti. Oda baskani Koray Yolcu, "Bugün dünya mirasi bir kentte yasiyorsak, bunu Efes ve kentin tarihsel zenginliklerini yilmadan büyük bir sabirla toprak altindan gün yüzüne çikaran degerli arkeologlara, mimarlara, restoratörlere, tarihçilere ve kazi isçilerine borçluyuz. Burada bulunan çok degerli emektar arkeologlarimizin nezdinde kentimizin kültürel zenginliklerine katki veren herkese sükranlarimizi sunuyoruz "dedi.

Efes kazilarinda çalisirken Efes Artemisi, Antik Tiyatro ve pek çok Efes bulgusunu ortaya çikaran 87 yasindaki Doç. Dr. Anton Bamer, 1961 yilinda kente ilk geldiginden bu yana heyecanla çalistigini ve bugün Efesi her ziyaret ettiginde heyecan duymaya devam ettigini belirtti.

Kaynak: İHA