Pandemi Gelinlik Modasini Degistirdi, Her Biri Kisiye Özgü Özel Olarak Tasarlaniyor

Korona virüs nedeniyle evde kalinan sürede rahat giyime alisan kadinlar, salas tarz modellere ilgi gösterirken, yeni evlenecek olan gelinlerde gelinlik modellerinde daha sade, rahat ve sik görünen modelleri tercih ederek özel tasarima ilgi artti. Moda tasarimci Sevgi Tasdan; “Bu senenin modasi ve mottosu rahatlik. 2021 yilinda en çok tercih edilen gelinliklerde, sade tarz gelinlikler tercih ediliyor” diye konustu.

Pandemi Gelinlik Modasini Degistirdi, Her Biri Kisiye Özgü Özel Olarak Tasarlaniyor


Korona virüs nedeniyle kapali kalinan vakitlerde evde geçirilen sürelerde rahat giyime alisan kadinlarin tarzlari giderek degismeye basladi.

Pandemi tedbirleri kapsaminda kisitlamalarin yavas yavas kalkmasiyla birlikte gelinlikçilerde yogun bir sezon basladi.

Aylar öncesinden gelinliklerini seçen kadinlar, bazen modeller üzerinden kendine özgü tasarimlar yaptiriyor. Bazi gelin adaylari ise istedigi gelinligin modelini, tarzini belirleyerek kendine özel olarak tasarlatmaya basladi.

Özel olarak tasarlanan gelinliklerde tercihlerin çogunlukla hayallerden yöne oldugu ancak rahat giyimi bulunan, sade, sik tarzlar tercih edilmeye baslandi. Ünlü isimleri, siyasileri ve önemli kisilerin modaya uygun giyiminde yardimci olan Moda tasarimci Sevgi Tasdan, 2021 yili dügün sezonuna özel tasarladigi gelinliklerden birini anlatarak bu senenin tercihlerinin neler oldugunu söyledi.

Tasarimci Tasdan; “Korona virüs tedbirleri kapsaminda kisitlamalarin yavas yavas kalkmasiyla birlikte dügün sezonu açildi ve bizde 2021 yili gelinlik koleksiyonumuzu hazirladik. 2021 sezonunda gelinler davetlilerden ve istedigimiz o eski dügünleri yapamadigimiz için, Helen tarzi, salas gelinlikler ile salas saç modellerini tercih ediyorlar. Yogun bir sezona baslamis bulunmaktayiz. Gelinlerimiz daha sade modelleri tercih etmeye basladi.

Pandemi sürecinde herkes rahat giymeye alistigi için gelinlik haricinde günlük hayatinda da rahat giymeye devam ediliyor. Bu senenin modasi ve mottosu rahatlik. 2021 yilinda en çok tercih edilen gelinliklerde ki aksesuarlar dantel, tül ve taslar ama taslar çok tercih edilmiyor. Sadece tarzi olanlar tas kullaniyorlar. Renkler artik beyazdan daha çok kirik beyaz, kahve gelinliklerde var. Salas tarz devam eden, kasnakli ve kasnaksiz, balik modelleri nadir olan sadece nikahtan gidecek olanlar gelinlerimiz balik modeli giyiyorlar. Diger gelinlerimizin hepsi sade tarz gelinlikleri tercih ediyorlar” dedi.



“Dügün yapilacak alana, konsepte göre hayallerini gerçeklestiriyoruz”

Eskiden gelinlik almaya gelen kadinlarin modeller üzerinden seçmek yerine kendilerinin çizdigi, seçtigi aksesuarlarla yepyeni modeller olusturduklarini anlatan Tasdan; “Gelinlik tarzinda biraz daha degisiklik yapacagiz henüz bitmedi. Helen tarz gelinliklerin yanina birazda nikahta ve sik bir nikahta olabilecek gotik bir gelinlik yapmak istedim ama asillik vermek istedim. O yüzden siyah bir dantel parçasi koydum aynisini kafaya da koyacagim. Bende bu sene kuslardan etkilendim Albatros’tan özellikle çok etkilendim. Bazen gelinlerimizin çogunlugunda hayali vardir. Gelinlik hayalleri vardir, kendi çizimlerini yapan gelinlerimiz çok fazla artik. Biz onun vücut ölçülerine göre olabilecek dügün yapilacak alana, konsepte göre olabilecek ve olamayacak yerlerini söyleyerek degisikliklerini yaparak hayallerini gerçeklestiriyoruz. Genelde gelinlerimiz kendi hayallerinin gerçeklemesini istedigi için tasarim ile geliyorlar. Bizde kesip, dikiyoruz” diye konustu.



“Gelinliklerimizi ve yaptigimiz tasarimlari test ediyoruz”

Gelinlerin rahat edebilmeleri ve onlarin ne düsündüklerini anlamak için tasarimlari kendileri özel olarak test ettiklerini söyleyen Tasdan; “Biz koleksiyonlarimizi hazirlarken ekip arkadaslarim birebir gelinliklerimizi ve yaptigimiz tasarimlari giyip, rahatligina, rahatsiz edici bir kismi var mi, kasiyor mu ya da böyle olsa daha iyi olurdu? diyoruz. Bir modelle çalismak yerine ekip arkadaslarimizla üzerimizde test ediyoruz. Arkadaslarimizin fikirlerini de aliyoruz ayni zamanda. Bence çok asil evlilikler oluyor o yüzden hayallerinizden vazgeçmeyin, çok mutlu olun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA