Istanbul'da YKS'nin Ikinci Oturumu AYT Heyecani Sona Erdi

Kovid19 tedbirleri nedeniyle okul bahçesine alinmayan adaylarin yakinlari, disarida heyecanla bekledi Anne Sevim Ay: 'Uyku tutmadi. Allah oglumun ve tüm ögrencilerin yardimcisi olsun' Torunu sinava giren Necati Toygar: 'Sicakta 3 saattir bekliyoruz. Onlarin hepsine basarilar diliyorum. Dede olarak ona sans diledim ve sarildik, öptük, sinava gönderdik'

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Istanbul'da sona erdi.

Adaylar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kurallarina uygun sekilde salonlara alindi.

Sinav giren adaylarin yakinlari, okulun disindaki bekleyislerini sürdürdü.

Velilerden Çetin Ay, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sinava giren ogullarini küçük kizi ve esiyle beklediklerini söyledi.

Ay, oglunun ilk defa sinava girdigini ifade ederek, "Heyecanliyiz. Onun çikisini bekliyoruz. Insallah sinavi iyi geçer." dedi.

Anne Sevim Ay ise 2 gündür heyecandan uyuyamadiklarini dile getirerek, "Uyku tutmadi. Allah oglumun ve tüm ögrencilerin yardimcisi olsun." diye konustu.

Necati Toygar ise sinava giren torunu için çok heyecanli oldugunu belirtti.

Cankurtaran olmayi hedefleyen torununun sinavi için 2 gündür okullara geldigini anlatan Toygar, "Sicakta 3 saattir bekliyoruz. Onlarin hepsine basarilar diliyorum. Dede olarak ona sans diledim ve sarildik, öptük, sinava gönderdik." ifadelerini kullandi.

- "Matematik'te çok zorlandim"

Bazi ögrenciler, sinavin bitmesinin ardindan ailelerine sarilirken duygusal anlar yasandi.

Sinavdan çikan Esra Kalkan özel bir kolejde okudugunu kaydederek, "Sinav zordu. Matematik'te çok zorlandim. O yüzden yapabildigim kadari yaptim ve sinav süresi yetti. Hedefim esit agirlikti ama sözel de çözdüm. Ailemle geldim, onlarin yanina gidecegim." dedi.

Yigit Yazan ise sinavin kendisi için kolay geçtigini kaydetti. Sayisal disinda her seyin güzel oldugunu belirten Yazan, "Istedigim bölüme insallah girerim. Simdi ailemin yanina gidecegim." ifadelerini kullandi.

Mustafa Kölük ise sinava ilk kez girdigini dile getirerek, "Bu sene sorular zordu. Heyecan da vardi. Pandemide girdik okula, o yüzden çok gidemedim. Evden egitimden de pek verim alamadim. Uluslararasi ticaret bölümünü istiyorum. Insallah kazanirim." seklinde konustu.

Kaynak: AA