Dumandan Etkilenen Hayvanlara Polis Ve Vatandastan Ilkyardim

Izmir’in Menderes ilçesinde orman ürünleri fabrikasinda çikan yangin kontrol altina alindi. Fabrikadaki orman ürünlerinin küle döndügü fabrikada dumandan etkilenen tavuk ve horozlar ise, polis ve vatandaslarin ilkyardimi sayesinde yeniden hayata tutundu.

Dumandan Etkilenen Hayvanlara Polis Ve Vatandastan Ilkyardim
Edinilen bilgiye göre, yangin saat 14.30 siralarinda Süleyman Demirel Bulvari üzerindeki bir orman ürünleri fabrikasinda meydana geldi. Iddiaya göre isçiler çalistigi esnada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangin çikti. Alevlerin yükseldigini gören isçilerin ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Alevlerin yakinda bulunan bir akaryakit istasyonu ve eve sirayet etmemesi için çalisan ekipler, bir süre sonra yangini kontrol altina aldi. Kontrol altina alinan yangin sonrasi bölgede sogutma çalismalari yapildi.

Dumandan etkilenen hayvanlar ilkyardim ile hayata tutundu

Öte yandan meydana gelen yanginda fabrika bahçesinde bulunan tavuk ve horozlar da dumandan etkilendi. Hayvanlari fabrikanin disina çikaran vatandaslar ve yangin sebebiyle trafikte kontrolü saglayan trafik polisleri, dumandan etkilenen hayvanlara müdahale etti. 5 tavuk ve bir horoz, trafik polisleri ve vatandaslarin suni teneffüs ve kalp masajlari sayesinde yeniden hayata tutundu. Telef olmak üzere olan bir pilice kalp masaji yapan trafik polisi de hayvanin basindan bir an olsun ayrilmadi.

Hayvanlara ilkyardim uygulayarak hayata tutunmalarini saglayan vatandaslardan Onur Akkaya, "Fabrikaya komsuyuz, sosyal medyada duyduk yangini ve hemen geldik. Bu hayvanlara biz de bakiyoruz, onlari biz de besliyoruz. Hemen müdahale ettik ve hayata tutunmalarini sagladik. Insallah iyi olurlar. Burada bir milli servet yandi ama bir yandan da tavuklarin kurtulmasina sevindim. Buradaki tek temennimiz can kaybinin olmamasi" dedi.

Ilker Barut isimli vatandas ise, "O anlari anlatmak çok zor. Bu bizi mutlu etmek için bir sebep, burada canlari kurtardik. Insanlari sevmek hayvanlari sevmekle baslar. Bu konuda duyarli olmamiz gerekiyor. Su an çok büyük bir mutluluk var içimde. 4 tavuk ve 1 horoza ilkyardim uygulayarak hayatta kalmasini sagladik" diye konustu.

Yanginin çikis sebebi ile ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA