Bursa Ve Çevre Illerde Sokaga Çikma Kisitlamasi Nedeniyle Sessizlik Hakim

Bursa, Eskisehir, Kütahya, Bilecik, Çanakkale, Yalova ve Balikesir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanan sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle sessizlige büründü.

Bursa'da Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Demokrasi Meydani basta olmak üzere kent genelinde kisitlama dolayisiyla sakinlik hakim oldu.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) ikinci oturumu dolayisiyla kismi hareketliligin yasandigi kentte ulasim araci bulma noktasinda sikinti yasayan ögrencilere yardimci olan polis ekipleri, kentin belirli noktalarinda da izin belgesi denetimlerini sürdürüyor.

- Eskisehir

Eskisehir'in kalabalik bölgelerinden Cengiz Topel, Sakarya, Atatürk caddeleri ile Yilmaz Büyükersen Bulvari'nda sakinlik yasaniyor.

Görevli ekipler, belirlenen uygulama noktalarinda kontroller gerçeklestiriyor.

- Kütahya

Kütahya kent merkezinin en yogun bölgelerinden Zafer Meydani, Cumhuriyet, Asim Gündüz ve Adnan Menderes caddeleri ile Atatürk Bulvari sessizlige büründü.

Polis ve jandarma ekipleri, il genelindeki önemli kavsaklarda ve sehirler arasi kara yollarinda denetimlerini sürdürdü.

- Bilecik

Bilecik'te vatandaslarin büyük çogunlugunun kisitlamaya uymasiyla normal günlere oranla kentte sakinlik hakim oldu.

Emniyet ekipleri, kentin en islek noktalarinda denetimlerde bulunuyor.

YKS'nin ikinci oturumu öncesi kisitlamadan muaf tutulan ögrenci ve aileleri nedeniyle sabah saatlerinde kismi hareketlilik yasandi.

Kentin en islek noktalarindan Atatürk Parki, Tevfikbey Caddesi ve Atatürk Bulvari'nda araç ve insan hareketliligi azaldi.

- Çanakkale

Çanakkale'de de vatandaslarin kisitlamaya uyduklari gözlendi.

Sokaklarda sinava girecek ögrenci ve veliler bulunurken Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, belirlenen noktalarda denetimlerini sürdürdü.

Çarsi ve Demircioglu caddeleri ile Kordon Boyu'nda sessizlik yasandi.

- Yalova

Yalova'da kisitlamanin baslamasiyla sahil kesimleri basta olmak üzere kent genelinde sessizlik hakim oldu.

Sehrin giris çikis noktalarinda olusturulan uygulama noktalari ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani, Istanbul, Mimar Sinan, Sehit Ömer Faydali, Fatih ve Gazipasa caddelerinde denetimler yapildi.

YKS'nin ikinci oturumuna katilacak ögrenciler ile velileri haricinde sehir merkezinde araç ve yaya yogunlugunun olusmadigi gözlendi.

- Balikesir

Balikesir'de basta Cumhuriyet Meydani, Milli Kuvvetler, Edremit ve Vasif Çinar caddeleri olmak üzere kent genelinde sakinlik yasaniyor.

Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, trafik uygulamasi yaparak araçlardaki kisilerin izin belgelerinin olup olmadigini kontrol ediyor.

Kaynak: AA