Bakan Ersoy Müjdeyi Ilk Kez Sanliurfa'dan Verdi

GAP Bölgesi Turizm Tanitim ve Markalasma Projesi kapsamindaki "Mezopotamya" markasinin tanitimi için Sanliurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Göbeklitepe’nin yakininda 11 yeni tepe daha bulundugunu açikladi.

Bakan Ersoy Müjdeyi Ilk Kez Sanliurfa'dan Verdi
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank "Mezopotamya" markasinin tanitimi için geldikleri Sanliurfa’da temaslarda bulundu. Bakanlar, vatandaslarla bir araya gelerek belediyenin gastronomi etkinligine de katildi.

Kültür ve Turizm Bakani Nuri Ersoy, Sanliurfa’dan heyecanlandiran bir haberi, Türkiye ile paylasti. Ersoy, Göbeklitepe’nin yakininda 11 yeni tepe daha bulundugunu açikladi.



"11 tane daha nokta tepe kesfettik"

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Göbeklitepe’nin civarinda birtakim önemli merkezleri daha kesfettiklerini aktaran Ersoy, "Aslinda artik Göbeklitepe, Göbeklitepe ile sinirli degil. Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Buradan detayini ilk kez vermis olacagiz ve artik 12 tepe diyecegiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalisma var, tamamlanmak üzere, eylül ayinda tanitimini yapacagiz. Dünyanin bir çok üniversitesiyle, arkeoloji konusunda uzmanlasmis kazi baskanlariyla da is birligi yaparak 12 tepeyi dünya lansmani seklinde sunacagiz. Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydogu’nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapildiktan sonra çok fazla ses getirecek, Türkiye’nin esi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düsünüyoruz. Mezopotamya diye baktiginiz zaman bu bölgenin kendine has bir kültürü var. Kendine has tescilli gastronomisi var. Birçok ürünü var. Bunu da essiz olan arkeolojik degeriyle birlestirdiginiz zaman ortaya harika bir sey çikiyor” ifadelerini kullandi.

Bakan Ersoy, Türkiye Turizmini Tanitma ve Gelistirme Ajansinin, bölgelerdeki kalkinma ajanslariyla da koordineli çalistigini vurgulayarak, tanitim noktasinda ülke genelindeki belediyelerle de is birligi yaptiklarini söyledi.

Kaynak: İHA