Vali Erkaya Yirik Ve Il Protokolü Depremin Vurdugu Köylerde

Depremden etkilenen Elazig’in Karakoçan ilçesine bagli köyleri Vali Erkaya Yirik ile Il protokolü hhakoçan ilçesine bagli 5 köy etkilendi. En çok hasar ise Kusbayiri köyünde meydana geldi. 80 haneli 250 nüfuslu köyde çogu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü. Vali Erkaya Yirik ve beraberindeki il protokolü bugün basta Kusbayiri olmak üzere depremde hasar gören köylere gitti. Burada vatandaslarla bir araya gelerek geçmis olsun dileklerini iletip hem taleplerini dinledi, hemde incelemelerde bulundu.

Vali Erkaya Yirik Ve Il Protokolü Depremin Vurdugu Köylerde
Dün gece meydana gelen depremden Karakoçan ilçesindeki 5 köyün etkilendigini animsatan Vali Erkaya Yirik, “Kusbayiri, Çelebi, Sarihan, Yesildelen ve Çan köyleri etkiledi. Bugün depremin oldugu ilk andan itibaren 15 dakika içerisinde 20 kisilik 4 arama kurtarma ekibimiz, hemen AFAD tarafindan yola çikartildi. Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ekibimiz ilçemize yönlendirildi. Vatandaslarimizla ve köy muhtarlari ile yapmis oldugunuz görüsmelerde depremin ilk aninda can kaybinin olmadigi belirtildi. Bu hepimizi sevindiren bir haberdi. Neticesinde depremin etkisiyle yikilan ev olup olmadigiyla ilgili arkadaslarimiz sabah 07.00’dan itibaren 10 kisiden olusan 5 ekip ile birlikte ön hasar tespit çalismalarina basladi.

Geldigimiz noktada hamt olsun ciddi bir sekilde hasarin olmadigini burada ifade edebiliriz” dedi.



“Devletimiz her zaman en güzelini ortaya koydu”

Agir hasarli olan ve hak sahibi olan vatandaslara devlet tarafindan her türlü yardiminin yapilacagini dile getiren Vali Yirik, “Malumunuz Elazigimiz bir yil öncesinde 24 Ocak depremiyle büyük bir afet yasadi. Bu afet neticesinde yapilan çalismalar ile bir tecrübe gelisti. Bundan da hareketle afetleri yönetme konusunda Elazig’da devletimiz her zaman en güzelini ortaya koydu. 24 Ocak depremi neticesinde de 21 bin konut vatandaslarimiz için yapildi. Insaatlarimiz devam ediyor. Üçte ikisini teslim ettik. Devletimiz ilk reaksiyonu etkili bir sekilde burada da göstermis oldu” diye konustu.



“Ihtiyaçlar köylere yönlendirildi”

Vatandaslarin ihtiyaci olabilecek, çadir ve benzeri ihtiyaçlarin köylere yönlendirildigini belirten Vali Yirik, “Ilçe yöneticilerimiz, vatandaslarimizla sürekli irtibat halinde kalarak durumlarini takip ettiler. Vatandaslarimizin ihtiyaci olan hususlar kamu kurumlari tarafindan temin ediliyor. Bundan sonraki süreci kamu kurumlarimiz devam ettirecek. Hamt olsun 3-5 kadar bayilma, burkulma gibi benzeri çok da ciddi olmayan vakalar var. Onun disinda hamt olsun bir can kaybi ve yaralanma söz konusu degil. Vatandaslarimizin depremden dolayi magdur durumdan degil. Milletvekilleri, belediye baskani, kamu kurumlariyla birlikte bugün Kusbayiri köyündeyiz. Vatandaslarimizda bizimle birlikte. Geçmis olsun demek için buraya geldik. Devletimiz çok güçlü bir devlettir” ifadelerine yer verdi.

Vali Yirik’a AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Demirbag, CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari ve kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA