Tuzla Belediyesi'nden YKS'ye Giren Ögrencilere Hediye

Tuzla Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi öncesinde ögrencilere hijyen malzemeleri ve kirtasiye malzemelerinden olusan set hediye etti. Okullarin bahçesinde sinava giren çocuklarini bekleyen ailelere de kumanya ve çay ikrami yapildi.

Tuzla Belediyesi'nden YKS'ye Giren Ögrencilere Hediye
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçeklestirildi.

Bir senedir sinava hazirlanan ögrenciler, Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soruda ter döktü. Tuzla Belediyesi de Tuzla’da bulunan okullarda sinava giren ögrencilere sinav öncesinde kumanya, hijyen malzemeleri ve kirtasiye malzemelerinden olusan set hediye etti. Okullarin bahçesinde sinava giren çocuklarini bekleyen ailelere de kumanya ve çay ikrami yapildi.

“Bir ömür boyu yüzlerce firsat yakalayacaginizi unutmayin”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, "Sevgili gençler, bugün ve yarin gireceginiz sinavlar hayatinizin ne sonu ne de baslangici olacaktir. Hayatin bir maraton oldugunu ve ömür boyunca yüzlerce firsatla karsilasacaginizi sakin unutmayiniz. Bir yil boyunca çalistiniz, gayretler gösterdiniz. Aileleriniz sizlere hep destek oldular. YKS’ye giren tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum. Unutmayin, gelecegimiz sizlerin gayretleri ile sekillenecek” dedi.

Kaynak: İHA