Sinava 1 Dakika Geç Kaldi, Bir Yili Gitti

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da basladi. Bingöl’de meydana gelen Elazig’inda etkilendigi deprem stresiyle ögrenciler sinava girerken, bir aday, bir dakika sinava geç kalinca bir yili gitti.

Sinava 1 Dakika Geç Kaldi, Bir Yili Gitti
Ülke genelinde oldugu gibi Elazig’da da YKS heyecani basladi.

Kentte 115 kurumda 24 bin 958 adayin sinava girmesi beklenirken, sabahin erken saatlerinde aileler çocuklariyla okullarin yolunu tuttu. Zamaninda gelen adaylar pandemi tedbirlerinde içeri girerek ter dökerken, yakinlari da bina önünde Kur’an-i Kerim okuyup, dua etti. Elazig Anadolu Lisesinde, kapilarin kapanmasiyla bir dakika geç kalan bir aday, sinava alinmadi. Aday, kapida görevliye sadece ‘Hocam ya bir dakika’ diyebildi. Içeri alinmayan aday çok fazla israr etmeden okuldan hizla uzaklasti.

Bu sene ilk defa üniversiteye giris sinavlarina girecegini dile getiren Hazar Dogan, “Biraz heyecan var ama insallah üstesinden gelecegiz. Bugün TYT’ye girecegim. Pandemi ve deprem vardi ama bir sekilde hallettik. Evde de çalismaya çalistik. Mental olarak çalistik. Bizim için zor bir süreçti ama üstesinde geldik. Hedefim ise Ingilizce Ögretmenligini kazanmak” dedi.

Adaylardan Furkan Kantarci ise "Bir senedir çalisiyoruz. Bu süreçte deprem ve korona virüs gibi afetlerle kapistik. Bunlar da bize rakip oldu ama hepsinin üstesinden gelmeye çalistik. Hakkimizda hayirlisi olsun, tüm rakiplerime basarilar diliyorum” diye konustu.

Sinava girenlerden Cemre Saltik da "Yerinde bir heyecan var, çok da paniklemiyorum ama bakalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA