(ÖZEL) Ispanya, Sinovac Asisi Yaptiran Turistleri Ülkeye Kabul Ediyor

Ispanya hükümeti, diger Avrupa ülkelerine göre Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Moderna disinda Çin asilari Sinopharm ve Sinovac asilarini yaptiran turistlerin de ülkeye girisine izin veriyor.

(ÖZEL) Ispanya, Sinovac Asisi Yaptiran Turistleri Ülkeye Kabul Ediyor
Korona virüs salgini ile mücadele kapsaminda birçok ülkede baslatilan asi programlarina devam ediliyor. Asilarla birlikte ülkeler yavas yavas normale dönmeye baslarken salginin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için turizm sezonu da açildi. Ispanya, Avrupa Birligi (AB) disindan asili turistlerin ülkeye girisine izin veriyor. Ispanya hükümeti tarafindan alinan karara göre asi olan ve bunu asi sertifikasi ile kanitlayan herkes, ülkeye giris yapabiliyor. Yaptirilan asinin Avrupa Ilaç Ajansi (EMA) ya da Dünya Saglik Örgütü (WHO) tarafindan onaylanmis olmasi gerekiyor. Bu kapsamda Ispanya, Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson asilarinin yani sira Avrupa ülkelerine göre Çin merkezli Sinovac ve Sinopharm asisini yaptiranlari da ülkeye kabul ediyor. Ispanya’ya gelen turistler, Ispanya Seyahat Saglik (SpTH) uygulamasi üzerinden saglik kontrol formunu dolduruyor.

Su anda yalnizca Brezilya ve Güney Afrika’ya yönelik seyahat kisitlamalari uygulanirken, Hindistan’dan gelen turistlerin ise ülkeye varistan sonra 10 günlük zorunlu karantinaya tabi tutuluyor. Ayrica büyük yolcu gemileri olan kruvaziyerlerin de artik ülkeye girisine izin veriliyor.
Kaynak: İHA