Mersin'de Engelli Ögrenci Vatandaslarin Kucaginda YKS'ye Yetistirildi

İçel'de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Sinavi'na (TYT) vatandaslarin kucaginda son anda yetistirilen engelli ögrenci, kendisine yardim edenlere minnettarlik duyuyor.

İçel Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü'nde vatandaslar, yürüme engelli Yasin Sarlak'in sinava yetismeye çalistigini fark etti.

Bunun üzerine engelli ögrenciye yardimci olan 4 vatandas, kucakladiklari Sarlak'in son dakikada sinava yetismesini sagladi.

Bu durumu gören bazi veliler, vatandaslari alkislayarak tebrik etti.

Engelli ögrencinin sinava yetistirilmesi, vatandaslarin cep telefonu kamerasina yansidi.

- "Hepsinden Allah razi olsun"

Yasin Sarlak (23) sinav çikisinda AA muhabirine, yürüme engelli oldugunu ve egitimine bu nedenle bir süre ara vermek zorunda kaldigini söyledi.

Sinav sabahini anlatan Sarlak, "Erkenden evden çiktim. Yetisemedim. Son anda bir agabey beni kucagina aldi. Daha sonra birkaç kisi daha yardim etti, kosarak beni sinava yetistirdiler. Hepsinden Allah razi olsun. Yetisemeseydim bir yillik emegim bosa gidecekti. O duygu anlatilmaz yasanir." diye konustu.

Sarlak, sinavinin iyi geçtigini, puani yettigi takdirde saglikla ilgili bir bölüm okumak istedigini dile getirdi.

Kendisine yardim edenlerle tanismak istedigini de belirten Sarlak, "O an biraz utandim. Böyle bir iyilik görmek beni mutlu etti. Bana bu iyiligi yapanlarla tanismak isterim. Buradan onlara çok tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA