Kayserispor'da Berna Gözbasi Yeniden Baskan Seçildi

Gözbasi:'Özellikle son dönemde 'tesadüfen ligde kaldiniz' gibi söylemlerin, 1,5 yillik çalismanin arkasindaki futbol tarihine bile geçebilecek kadar fedakarliklar, büyük emekler, gerek yönetimimiz gerekse futbolcularimizin alin teri açisindan haksizlik oldugunu düsünüyorum' 'Yaptigim hatiri sayilir maddi yardimin yaninda (transfer) tahtamiz halen kapali. Bu açmayacagimiz anlamina gelmiyor. Bununla ilgili ben yine ciddi katki verecegim, buradan bildirmek istiyorum'

Kayserispor'da Berna Gözbasi Yeniden Baskan Seçildi
Kayserispor Kulübünün seçimli olagan genel kurulunda tek aday olan mevcut baskan Berna Gözbasi, güven tazeledi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda düzenlenen genel kurulda yeniden baskan seçilen Gözbasi, kongrede yaptigi konusmada, büyük bir sevgiyle baglandigi Kayserispor'un yaklasik 1,5 yildan beri baskanligini yapma onurunu ve gururunu tasidigini söyledi.

Genel kurulda kendisini yeniden bu önemli göreve getiren tüm kongre üyelerine tesekkür eden Gözbasi, Süper Lig'in ilk ve tek kadin baskani olmasi nedeniyle kamuoyunun tüm ilgisinin Kayserispor'a yogunlastigini belirtti.

Gözbasi, kadin baskan olarak hem sehri hem de ülkeyi temsil ettigini, kadinlara iyi bir rol model olabilmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalistigini anlatti.

Özellikle son dönemde, "tesadüfen ligde kaldiniz" gibi söylemlerin kendisini üzdügünü aktaran Gözbasi, sunlari kaydetti:

"Özellikle son dönemde 'tesadüfen ligde kaldiniz' gibi söylemlerin, 1,5 yillik çalismanin arkasindaki futbol tarihine bile geçebilecek kadar fedakarliklar, büyük emekler, gerek yönetimimiz gerekse futbolcularimizin alin teri açisindan haksizlik oldugunu düsünüyorum. Biz harcama limiti en düsük takimken mali açidan, hukuk açisindan 35 FIFA dosyasi, TFF Uyusmazlik Çözüm Kurulu'nda 31 dosya, 15 icra dosyasi ile ugrasirken bir yandan da sportif anlamda yarismaya çalistik."

Gözbasi, önceki dönemlerden gelen, bir Anadolu kulübüne göre devasa borcun kulübün gelirleriyle ödenmesinin mümkün olmadigini dile getirdi.

Ciddi miktarda bagista bulundugunu belirten Gözbasi, söyle devam etti:

"Geçmis baskanlarimiz ve diger kulüp baskanlarinin da almasi gereken sorumluluklarla örnek olmasini diliyorum. Yaptigim hatiri sayilir maddi yardimin yaninda (transfer) tahtamiz halen kapali. Bu açmayacagimiz anlamina gelmiyor. Bununla ilgili ben yine ciddi katki verecegim, buradan bildirmek istiyorum ama tekrar ediyorum, bu sadece bir kisiyle olacak sey degil. Bu kulübü ayakta tutmak için Eskisehirspor, Karabükspor, Sakaryaspor'un durumuna düsmemek için kenti layik oldugu Süper Lig'de tutmak için bu dakikadan itibaren bütün mantaliteyi degistirmemiz gerekiyor."

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise Kayserispor kongresinin nezih bir ortamda, seviyeli bir sekilde yapildigini ve bunun gölgelenmesini istemedigini kaydederek, "Memduh Büyükkiliç olarak bugüne kadar, Büyüksehir Belediye Baskanligi sorumlulugu da içerisinde, hiçbir zaman bir haksizliga, usulsüzlüge varsa yolsuzluga müsaade etmis yapim, tarzim yok. Ahlakim da müsaade etmez. Biz gerek geçmiste gerekse Sayin Bakanimizin vurguladigi gibi bundan sonra yapilacak süreçte adli, idari birilerinin yanlisi varsa ne gerekiyorsa yapilmasinin yaninda yer alacagimizi buradan ifade ediyorum." ifadelerini kullandi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve sari-kirmizili kulübün onursal baskani Mehmet Özhaseki de kongrede okunan mesajinda, gözbebekleri, sehrin marka degeri Kayserispor'un olagan genel kurulunun kent ve tüm sporseverler adina hayirli, ugurlu olmasini diledi.

Yönetimde görev alan ve Kayserispor için gayret veren, emek harcayan basta baskan Gözbasi olmak üzere tüm yönetim kuruluna tesekkür eden Özhaseki, yeni görev alacak yönetimi kutladi.

Gözbasi'nin yeniden baskan seçildigi kongreye, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yildiz ve Ismail Emrah Karayel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu ve üyeler katildi.
Kaynak: AA