Izmir'de Üniversite Ögrencileri, Bir Ortaokulun Bahçesini Ünlü Ressamlarin Eserleriyle Renklendirdi

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ögrencileri, "Topluma Hizmet" dersi kapsaminda bir ortaokulun bahçesindeki panolari dünyaca ünlü ressamlarin eserleriyle renklendirdi.

Üniversite son sinif ögrencisi 6 genç, Bornova ilçesindeki Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulu Görsel Sanatlar Ögretmeni Sultan Sanli Demirel ile "Renklerin Dansi" projesini hazirladi.

Bu kapsamda okulun dis cephesinde yer alan yipranmis demir panolara Nurullah Berk, Vincent Van Gogh, Süleyman Seyyid, Frida Kahlo ve Ibrahim Çalli gibi çok sayida ünlü ressamin eserlerini resmetti.

Ögrencilerden 22 yasindaki Öykü Eda Özdemiz, AA muhabirine, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda böyle bir çalismada yer almaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Okul Müdürü Yeliz Ünal’a destekleri için tesekkür eden Özdeniz, "Okudugum bölüm geregi sanatla iç içeyim ama ilk defa duvar resmi yaptim, çok mutluyum, benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Çocuklar için de iyi olacagini düsünüyorum çünkü bu sayede birçok Türk ve yabanci ressami tanimis olacaklar." dedi.

Bir diger ögrenci Ibrahim Arslan ise 11 pano üzerine resim yaptiklarini dile getirerek, "Farkli akimlardan resimler yaptik. Ögrenci kardeslerimizin sanatsal gelisimi için bir çalismaydi, zevkli bir projeydi yorucuydu ama emegimize degdi. Yaklasik 2 aylik sürede bu isi tamamladik." diye konustu.

Görsel Sanatlar Ögretmeni Sultan Sanli Demirel da amaçlarinin çocuklara daha renkli ve ilgi çekici bir dinlenme ortami sunmak oldugunu, farkli ressamlarin çalismalarina yer vererek çocuklarin sanatsal farkindaligini da artirmak istediklerini dile getirdi.

Okul Müdürü Yeliz Ünal ise projenin okulun farkli bölümlerinde devam etmesini hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA