Fransa'da Savci Irkçi Siddet Magdurunun Cezalandirilmasini Istedi

Savci, Arap asilli Adil Sefrioui'yi arabayla ezme girisiminde bulunan kisi için 2 ayi tecilli 6 ay hapis, Sefrioui'ye de 900 avrosu tecilli 1100 avro para cezasi talep etti.

Fransa'nin dogusundaki Bourgogne-Franche-Comte bölgesinde, nisan ayinda yasanan irkçi siddetin faili ve magdurunun yargilanmasi basladi.

Jura vilayetindeki Lons-le-Saunier'de görülen davaya, 21 Nisan'da Dole kentinde 72 yasindaki bir Fransiz'in irkçi saldirisina ugrayan Adil Sefrioui ve saldirgan ayni anda yargilaniyor.

Kamu savcisi Lionel Pascal, Sefrioui'ye irkçi hakaretlerde bulunduktan sonra üzerine araç süren yasli saldirganin "silahla kasitli siddet ve irkçi siddet" suçundan 2 ayi tecilli, 6 ay hapis cezasi almasini talep etti.

Savci Pascal, saldirinin magduru Sefrioui'nin de "hakaret, hafif siddet ve asagilama" suçundan 900'ü tecilli 1100 avro para cezasina çarptirilmasini istedi.

Durusmaya gelmeyen saldirgani avukati temsil ederken, Sefrioui mahkemede ifade verdi.

Adil Sefrioui'nin avukatlari ve davaya müdahil olan sivil toplum kuruluslari, saldirganin öldürme kastiyla hareket ettigini, bu nedenle kanitlarin "kasten adam öldürmeye tesebbüs" suçu altinda yeniden siniflandirilmasini talep etti.

Mahkemenin kanitlarin adam öldürme girisimi olarak yeniden siniflandirilmasina karar vermesi durumunda dava sorgu hakimine devredilecek. Aksi takdirde kanitlar su anki halinde degerlendirilerek kararini verecek.

Bir sonraki durusma 6 Temmuz'da yapilacak.

- Arabasini Sefrioui'nin üzerine sürme anlari kameraya alinmisti

Dole kentinde yasayan Sefrioui, 21 Nisan'da esi ve çocuklariyla birlikte evdeyken, evinin fotograflarini çektigini belirttigi yasli yabanciyla tartismaya baslamisti.

Sefrioui'ye irkçi hakaretlerde bulunan yabanci, sonra aracini Serioui'nin üzerine sürmüstü.

Ezilmekten son anda kurtulan Sefrioui'nin burnu ve parmagi kirilmisti.

Olayin bir kisminin görüntülerini Sefrioui'nin esi cep telefonuyla kaydetmis, görüntülen sosyal medyada büyük tepki çekmisti.

Kaynak: AA