Edirne'de Üniversite Kapilari KKTC Ögrencilerine Açiliyor

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Egitim ve Kültür Bakanligi ile Trakya Üniversitesi arasinda, Lefkosa’da gerçeklestirilen törenle bir is birligi protokolü imzalandi.

Edirne'de Üniversite Kapilari KKTC Ögrencilerine Açiliyor
Trakya Üniversitesi, egitimdeki kalite anlayisini gelistirmeye devam ediyor. Yurt disindan birçok egitim kurumuyla is birliklerine imza atan Trakya Üniversitesi, iletisim agini Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne tasidi. KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi ile Trakya Üniversitesi arasinda, KKTC uyruklu ögrencilere, Yüksekögretim Kurulu’nun belirledigi “Yurtdisindan Ögrenci Kabulüne Iliskin Esaslar” çerçevesinde Trakya Üniversitesi tarafindan özel kontenjan ayrilmasi ve KKTC uyruklu ögrencilerin Trakya Üniversitesi lisans programlarinda ögrenim görmesi amaciyla is birligine gidildi. KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi’nda gerçeklestirilen törenle KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakani Olgun Amcaoglu ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu tarafindan bir protokol imzalandi.

Imza töreninde bir konusma gerçeklestiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, KKTC uyruklu ögrencilere, Balkanlarin en köklü üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesi’nin kapilarini açmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek “Trakya Üniversitesi olarak köklü ve gelismis egitim olanaklarimizdan, yavru vatanda yasayan KKTC’li ögrencilerimizin de faydalanmasini istedik. Bu anlasmayla KKTC’ye özel bir kontenjan verecegiz. Üniversitemizde egitim alan ögrencilerin donanimli ve alaninda yetkin bireyler olarak ülkelerine dönerek KKTC’de önemli mevkilerde yer alacaklarina gönülden inaniyorum. KKTC Basbakani Ersan Saner ve KKTC Iç Isleri Bakanligi Müstesari Gürkan Kara Trakya Üniversitesi’nden mezun. Daha nice basarili mezunumuz bugün Kuzey Kibris’ta çok önemli görevlerde bulunuyor. Önümüzdeki yillarda da, KKTC’de bir Trakya Üniversitesi geleneginin sürdügünü yine birlikte görecegiz. Bu protokol uzun soluklu bir is birliginin temellerini olusturuyor. Bundan sonra da KKTC ile olan is birliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Edirne’nin birçok farkli kültürün bulustugu ve kaynastigi çok özel bir sehir oldugunu, KKTC’den gelecek ögrencilerin de burada keyif ve huzur için üstün kaliteli bir egitim alacaklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi Yüksekögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Uzman Elif Çoruhlu ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyilmaz basta olmak üzere protokolün hazirlanmasinda ve imzalanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.

KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakani Olgun Amcaoglu ise Trakya Üniversitesi’nin KKTC’li ögrencilere ayri bir kontenjan açilmasindan duyduklari memnuniyeti belirterek, “Türkiye’nin en köklü ve güçlü üniversitelerinden biri olan, Balkan cografyasindaki gücünü her geçen gün daha da artiran Trakya Üniversitesi’nin, evlatlarimiz için açmis oldugu kontenjan bizler için çok önemli. Ben bu ülkenin bir evladi ve Milli Egitim ve Kültür Bakani olarak Trakya Üniversitesi’ne yürekten tesekkür ediyorum. Trakya Üniversitesi’nin atmis oldugu bu adim çok degerli. Inaniyorum ki ögrencilerimiz Trakya Üniversitesi’nde okumanin ayrilacagini bizzat yasayarak görecekler. Sayin Rektörümüzü ve heyetini bugün ülkemizde agirlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, is birligimizin artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Karsilikli hediye takdimi ile imza töreninin sona ermesinin ardindan KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakani Olgun Amcaoglu, Trakya Üniversitesi heyetini makaminda agirlayarak sohbet etti.

Imza törenine Trakya Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Mimarlik Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Sennur Akansel ile Özel Kalem Müdürü Ögr. Gör. Kivanç Ada; KKTC heyetinden ise KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakani Olgun Amcaoglu, KKTC Iç Isleri Bakanligi Müstesari Gürkan Kara, KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi Yüksekögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, KKTC Meclis eski Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler ve Yüksek Ögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürlügü Uzmani Elif Çoruhlu katildi.

Trakya Üniversitesi heyeti daha sonra KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi Yüksek Ögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürlügüne geçerek, burada protokol ile ilgili teknik konular hakkinda bilgi alisverisinde bulundu. Yüksekögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler esliginde tüm birimleri gezen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, burada çalisanlarla sohbet etti. Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Yüksekögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’e hediye takdim etti.
Kaynak: İHA