Caz Tatili Ses Ve Müzigi Kesfe Çikartiyor

Nilüfer 6. Caz Tatili kapsaminda düzenlenen çesitli etkinlikler, katilimcilara müzigin ve sesin her alanda farkli deneyimlerini yasatiyor.

Caz Tatili Ses Ve Müzigi Kesfe Çikartiyor
Nilüfer 6. Caz Tatili, konserlerin yanisira düzenlenen çesitli yan etkinliklerle de, katilimcilara keyifli anlar yasatmaya devam ediyor. Balat Atatürk Ormani bu kez ‘Suzin ile Sifali Sesler’ etkinligine ev sahipligi yapti. Ses Meditasyon Uygulayicisi Suzin Akalan Maçoro, katilimcilara akustik enstrümanlar esliginde iç dünyalarini kesfettirdi. Etkinlige katilanlarla bir süre sohbet eden Maçoro, katilanlari dogru nefes teknigiyle sesin ve titresimin gücünü kullanarak içsel yolculuga çikardi. Katilanlar dogayla iç içe bir ortamda özel enstrümanlar esliginde farkli bir deneyim yasadi.

Nilüfer 6. Caz Tatili kapsamindaki yan etkinliklerden bir digeri de ‘Sebzelerle enstrüman yapiyoruz’ atölyesi oldu. Yüzüncüyil Egitim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen atölyede egitmenler Akin Togay ve Sinan Turhan, 8-14 yas arasi çocuklarla bir araya geldi. Mart ayinda Nilüfer Belediyesi destekleriyle çalismalarina baslayan Nilüfer Sebze Orkestrasi’nin çalismalarindan örnekler veren Togay ve Turhan, çocuklara farkli bir deneyim yasatti. Sebzelerden yapilan enstrümanlar hakkinda bilgi veren egitmenler çocuklarinda kullanmalarini sagladi. Akin Togay, “Dogadaki birçok nesneden ses üretilebilir ve müzik yapilabilir. Taze, mevsimine göre ulasabildigimiz çesitli sebzeleri soyarak, keserek ya da oyarak birer müzik aletine dönüstürüyor ve kolektif bir müzik çalismasi gerçeklestiriyoruz.

Çocuklarla bugün bulusarak sebzelerden müzik aleti ürettik ve onlarin bakis açisini genisletip, yeni sesler kesfetmelerine rehberlik ettik” dedi.

Etkinlige katilan çocuklar farkli bir müzik deneyimi yasarken, renkli ve keyifli görüntüler olusturdu.
Kaynak: İHA