Çankaya Kent Konseyi Genel Kurulu Yapildi

Çankaya Kent Konseyinin 7’nci Olagan Seçimli Genel Kurulu Çankaya Belediyesi Yilmaz Güney Sahnesinde gerçeklesti.

Çankaya Kent Konseyi Genel Kurulu Yapildi
Çankaya’da katilimci belediyeciligi hayata geçirmek için kurulan Çankaya Kent Konseyinin 7. Olagan Genel Kurulu yapildi. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Sözcüsü Ismail Kumru, Ankara Kent Konseyi Baskani Halil Ibrahim Yilmaz, Ankara Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Savas Zafer Sahin, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katildigi Genel Kurul’da mevcut Baskan Mustafa Cosar yeniden seçildi.

Çankaya Kent Konseyi Baskani Mustafa Cosar, kadin, engelli, gençlik ve semt meclislerinde ortak bir dil gelistirme çabasinda olduklarini belirttigi konusmasinda “31 Mart yerel seçimlerinde yasanan degisim, dönüsüm için umut verici oldu. Gönüllülerce paylasilan özgün deneyimlerle iklim, enerji, göç, gida gibi sorunlar üzerine çalismalarimizi sürdürecegiz. Katilimci demokrasiyi güçlendiren semt meclislerinin sayisini arttirarak insanlarimiza ulasmaya devam edecegiz" dedi.

Kadinlarin çogunlukta olmasi sevindirici

Pandemi kosullari gözetilerek gerçeklesen Çankaya Kent Konseyi Genel Kuruluna Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen de katilarak konusma yapti. Gerçeklestirdigi hizmetlerle katilimci demokrasinin güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Baskan Alper Tasdelen, “Mustafa Baskana ve yönetim kuruluna yaptiklari görev nedeniyle gerçekten tesekkür ediyorum. Önyargiyla hareket etmeden tamamen katilimci bir noktada hareket ettiler. Bizler de kent konseyinin daha ileri noktaya tasinmasi için elimizden gelen destegi vermeye devam edecegiz. Genel Kurula baktigimda kadinlarin çogunlukta oldugunu görmekten mutluluk duydum. Bu gurur verici bir durum, biz de yönetim alaninda kadinlara öncelik vermeye çalisiyoruz. Bizim 123 muhtarimizin 47’si kadin, 5 baskan yardimcimizdan 3’ü kadin. Bunlar kadinlarin topluma katilimlari konusunda sevindirici gelismeler. Katilimci ve çogulcu demokrasiyi hep beraber saglayacagiz. Kent Konseyi burada çok önemli bir hal aliyor. CHP’li belediyelerin kent konseyi örneklerine baktiginizda katilimci yapiyi görmek mümkün. Çankaya’nin Cumhuriyetin kuruldugu ilçe, egemenligin kayitsiz sartsiz millete verildigi ilçe olmasinin bilinciyle geçtigimiz dönemde kalp kirmayarak rekorlar kirdik ve her kesime kulagimizi açtik. Oy versin vermesin inanci ne olursa olsun 1 milyona yakin Çankayaliya yüregimizi açtik. Tek bir hedefimiz var o da bize rekor oy veren Çankayaliya layik olmak” diye konustu.

Kaynak: İHA