Yesilyurt'ta 'En Iyi Kiraz Bahçesi, Kiraz Ve Kiraz Yapragi Sarmasi' Yarismasi Düzenlendi

Malatya'nin Yesilyurt ilçesinde Kiraz Kültür ve Spor Festivali kapsaminda "En Iyi Kiraz Bahçesi, Kiraz ve Kiraz Yapragi Sarmasi" yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yesilyurt ilçesi Lezzet Caddesi'nde düzenlenen etkinlik, mehter takiminin seslendirdigi marslarla basladi.

Etkinlikte konusan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ilçenin girisimciligiyle kiraziyla ülkede adindan söz ettiren bir il oldugunu söyledi.

Ilçenin her mahallesinde insana dokunan hizmetler yaptiklarini hatirlatan Tüfenkci, "Yesilyurt'u farkli noktalara getiriyoruz. Lezzet Caddesi'nin eski halini hatirlayanlar simdi muhtesem ve ilçemize yakisan, misafirlerimizi gönül hosluguyla gezdirecegimiz yeni bir mekana sahip olduk. Caddenin islevsel ve insanlara dokunur hale getirilmesi sizlerin ve bizlerin görevi." diye konustu.

Ilçe Kaymakami Turgay Gülenç ise ilçenin kentin neredeyse tüm 5 yildizli otelleri ile sanayisine ev sahipligi yaptigini dile getirerek, "Yesilyurt kentin göz bebegi ilçelerinden bir tanesi. Kiraziyla gün geçtikçe daha iyi taninan ilçemiz kiraz festivali kapsaminda yaptigi etkinlikle kendini ifada etmeye çalisiyor." ifadelerin kullandi.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise Kiraz Kültür ve Spor Festivali'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun sekilde düzenlediklerin belirtti.

Çinar, ilçeyi gelistirmek ve kalkindirmak için var güçleriyle çalistiklarini aktararak, "Normal belediyecilik hizmetlerinin disinda son zamanlarda kültüre, spora, çevreye ve gastronomiye yatirim yaparak, bölgeyi daha ileri seviyeye getirmeye gayret ettik." dedi.

AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de selamlama konusmasi yapti.

Konusmalarin ardindan yarismalarda dereceye girenlere Tüfenkçi, Gülenç, Çinar, Koca, Güder ve Yesilyurtlular Dernek Baskani Zeki Akinci ödüllerini verdi.

Kaynak: AA