Vali Demirtas, STK Temsilcilerine Bir Yillik Faaliyetlerini Anlatti

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Sivil Toplum Kuruluslari (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek, bir yillik faaliyetlerini anlatti.

Vali Demirtas, STK Temsilcilerine Bir Yillik Faaliyetlerini Anlatti
Mardin Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi ve Büyüksehir Belediyesinin bir yillik faaliyetlerinin yani sira devam eden çalismalar ile planlanan projelerin brifing toplantisi Dicle Kalkinma Ajansi Toplanti salonunda pandemi kurallarina riayet edilerek gerçeklestirildi.

Program; Valilik Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi ve Büyüksehir Belediyesinin son bir yillik faaliyet ve planlanan projelerin Vali Demirtas tarafindan Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcilerine anlatmasiyla basladi.

Programin ardindan basin mensuplarina degerlendirmelerde bulunan Vali Demirtas, Mardin genelinde 175 milyonluk yatirim gerçeklestirdiklerini dile getirerek hedeflerinin 300 -350 milyonluk yatirima imza atmak oldugunu söyledi.



Sosyal ve seffaf belediyecilik anlayisiyla Mardin’e en iyi sekilde hizmet etme gayesinde olduklarini belirten Vali Demirtas, “Bugün göreve baslayali tam bir yil 2 gün oldu. Hem valilik hem de büyüksehir belediyesi olarak yapmis oldugumuz yatirimlari STK kuruluslariyla ele aldik. Uzun zamandan beri aslinda yapmayi düsündügümüz bir programdi ama pandemi dolasiyla bugüne kadar yapamamistik. Ancak bundan sonra kismet olursa 2 veya 3 ayda bir STK temsilcileri ve vatandaslarimiza yaptigimiz hizmetleri anlatarak onlarin görüs ve önerilerini dikkate alarak yolumuza devam edecegiz. Tüm STK temsilcilerimize tesekkür ediyorum. Bize katki sundular. Bizim bir eksigimiz, yanlisimiz varsa bunu dile getirdiler. Daha hizli yürümemiz gereken yerlerde önerileri oldu. Bundan sonra Mardin’de daha güzel hizmetler yapacagimiza inaniyorum” dedi.

Mardin’de vatandasin istemedigi bir yatirimi yapmadiklarini vurgulayan Vali Demirtas, “Istisarelerimiz devam edecektir. Biz vatandaslarimizla görüsüyoruz. Vatandasin bir talebi ve ihtiyaci varsa o yatirimi mutlaka yapiyoruz. Aksi halde yapacagimizin seyin israf olabilecegini düsünüyoruz ve kesinlikle israfta karsiyiz. Yaptigimiz yatirimi mutlaka vatandasin talebi olmasi lazim. Büyüksehir Belediyesi kirsalda çok ciddi atak hizmetleri yapiyoruz. Parke, yol ve asfalt çalismalarimiz çok hizli bir sekilde devam ediyor. Hem sehir merkezimizde hem köylerimizde hizmetlerimiz var. Hem borçlarimizi ödüyoruz hem de yatirimlarimizi yapiyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz yatirim limiti 175 milyon. Yapacagimizla birlikte en az 300- 350 milyonluk yatirim yapacagimizi düsünüyorum. Hem valilik hem büyüksehir belediyesi hem de MARSU olarak ciddi yatirimlarimiz var. Cumhurbaskanimizin himayesinde yatirimlarimizi gerçeklestiriyoruz. Cumhurbaskanimiza tesekkür eder, sükranlarimizi arz ediyorum. Tüm bakanlarimiza, milletvekillerimize, siyasetçilerimize ve Mardin’imize tesekkür ediyorum. Birlikte insallah daha güzel seyler yapacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Toplantida; Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan, Imar ve Sehircilik Daire Baskani Abdulbaki Turgut, Zabita Daire Baskani Kinyas Köle, Ulastirma Daire Baskani Ertan Tasdemir, MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin müdürleri hazir bulundu.
Kaynak: İHA