Vali Çiçek Açiklamasi 'Gazilik Bir Vatan Evladinin Ulasabilecegi En Sanli Makamdir'

Devletin terörle mücadeleye büyük bir kararlikla devam etigini ifade eden Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, gaziligin ise bir vatan evladinin ulasabilecegi en sanli, en yüce makam oldugunu ifade etti.

Vali Çiçek Açiklamasi 'Gazilik Bir Vatan Evladinin Ulasabilecegi En Sanli Makamdir'
Vali Çiçek, terör saldirilarinda gazilik mertebesine ulasan gazilerimizin ailelerine ziyaretler gerçeklestirdi. Ilk olarak Kuzey Irak’ta teröristlerin droneli saldirisinda atilan el bombasini fark eden silah arkadaslari zarar görmesin diye bombayi bacaklarinin arasina sikistirarak canini ortaya koyan Piyade Uzman Çavus Yusuf Yayla’nin ailesini ziyaret eden Vali Çiçek, anne Nazike ve baba Ilyas Yayla ile görüserek geçmis olsun dileklerini iletti. Yusuf Yayla ile de telefonla görüsen Vali Çiçek: "Bu fedakârligin karsiligini ne yapsak ödeyemeyiz. Sizler bu ülkenin ortak degeri, bu topraklarin nasil vatan kilindiginin canli birer sembolüsünüz. Rabbim siz gazilerimizden razi olsun dedi.



“Gazilerimize sonsuz minnet ve sükran borçluyuz”

Vali Çiçek daha sonra Kuzey Irak’ta terör örgütüne karsi yürütülen bir baska operasyonda yaralanan Piyade Komando Uzman Çavus Gazi Emin Aslan’i da Bolvadin ilçesindeki evinde ziyaret etti. Gazi Aslan’a çiçek takdim eden ve geçmis olsun dileklerini ileten Vali Çiçek, Aslan’dan olay anini ve sonrasinda yasananlari dinledi.

Burada konusan Vali Çiçek, devletin terörle mücadeleye büyük bir kararlikla devam etigini dile getirerek, “Gönül ister ki bu mücadele hiç sehit vermeyelim, hiçbir askerimiz gazi olmasin. Gazilik, bir vatan evladinin ulasacagi en sanli, en yüce makam Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yasamasinin en büyük teminatidir. Bu mertebeye ulasan siz degerli gazilerimize sonsuz minnet ve sükran borçluyuz” dedi.

Kaynak: İHA