Urla'da 'En Iyi Narkotik Polisi; Anne' Projesi Hayata Geçti

Içisleri Bakanligi’nca baslatilan çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçilmesi konusunda anne duyarliligindan faydalanmak amaciyla "En iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi, Izmir’de Urla Kaymakamligi’nca hayata geçirildi.

Urla'da 'En Iyi Narkotik Polisi; Anne' Projesi Hayata Geçti
Içisleri Bakanligi tarafindan, uyusturucu kullanimi, bagimliligi, aile içi iletisim, çocuk/ergen iletisimi, bagimlilik sorununda çözüm yollari ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarinin bilinçlendirilmesi ve farkindaliklarin arttirilmasi, anneler araciligiyla uyusturucu kullaniminin erken tespiti ve bagimlilik sarmalina yakalanmadan çocuga erken müdahale edilmesi amaciyla, “En iyi Narkotik Polisi; Anne” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda; 26 Haziran Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü öncesi Urla Kaymakami Murtaza Dayanç, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluslari temsilcileri ile Urla Belediye Baskanligi Toplanti salonunda bir araya geldi.

Sanat Sokagi’nda stant kurulacak

Toplantida, 2021-2022 döneminde projenin sürdürülebilirligi konusunda yapilacak olan faaliyetler ele alinirken, proje kapsaminda; Urla Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nün ortaklasa düzenlendigi kurslarda, kurs alan anneler ile cuma günü ilçede kurulan semt pazarindaki anneler, ilçe kaymakami ve kurum müdürleri tarafindan ziyaret edilerek kendilerine bilgilendirme amaçli brosür dagitimi gerçeklestirildi.

26 Haziran Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi Ile Mücadele Günü olmasi sebebiyle cumartesi günü Sanat Sokagi’nda stant kurularak iskele ve Çesmealti bölgelerinde brosür dagitimlari gerçeklestirilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA