Turizm Sektörünün Yeniden Canlandirilmasi Toplantisi Yapildi

Adiyaman’da turizm sektörünün yeniden canlandirilmasi toplantisi gerçeklestirildi.

Turizm Sektörünün Yeniden Canlandirilmasi Toplantisi Yapildi
Türkiye Cumhuriyeti ve AB Isbirligi ile Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programi kapsaminda Adiyaman’da Turizm Sektörünün Canlandirilmasi Projesi’nin 1’inci Yönlendirme Komite toplantisi yapildi. Gerçeklesen toplantida ilk olarak Kommagene odak binasi ve 9 tarihi ören yerinde devam eden çevre düzenleme ve insaat çalismalarinin ilerleyisi hakkinda bir sunum yapildi. Toplantinin ikinci sunumunda ise teknik yardim bileseni kapsaminda yürütülecek faaliyetlerin detaylari katilimcilarla birlikte ele alinarak bu faaliyetler arasinda çesitli arastirma ve raporlar, tasarim çalistaylari, ulusal ve uluslararasi fuar katilimlari, promosyon etkinlikleri, gezi rehberleri, uluslararasi festival ve turizm deger zincirini güçlendirmeye yönelik çesitli egitimlerin yer aldigi bir sunum gerçeklestirildi.

Adiyaman’da Turizm Sektörünün Canlandirilmasi Projesi kapsaminda, 2020 yilinin Haziran ayinda baslayan proje kapsaminda kente gelecek turist sayisinin artmasi, geceleme süresinin uzamasi ve turizmden elde edilen katma degerin artmasini hedefleniyor.

Adiyaman’in Turizm Sektörünün Canlandirilmasi Projesi kapsaminda turizmde rekabet potansiyelini güçlendirecegini söyleyen Vali Mahmut Çuhadar, “Adiyaman’da Turizm Sektörünü Canlandirma Projesi, Adiyaman’in uzun zamandir pesinden kosarak takip ettigi ve sonunda da eristigi bir projedir. Bu projenin iki yönü bulunuyor. Bunlardan biri tarihi ören yerlerinde karsilama merkezleri ve il merkezinde de turizm odak noktasi ile kütüphane binasi yapilacak. Bir digeri de Adiyaman’in sahip oldugu turistik degerlerin kapsamli ve profesyonel anlamda tanitilmasidir. Adiyaman için ikisi de birbirinden önemli ve birbirinden degerlidir. Iki proje de Adiyaman için çok anlam ifade eden ve bizim de çok sey bekledigimiz projedir. Yaptigimiz istisareler sonucunda bu proje 2022 yilinda tanitim atagi ile birlikte ete kemige bürünecek. Bu projenin birinci etabinda yer alan insaat ve müsavirlik bileseni kapsaminda Kommagene odak binasi ve 9 tarihi ören yerinde çevre düzenleme ve turist karsilama merkezi insaat çalismalari devam ediyor. Bu proje Adiyaman için büyük beklentilerin oldugu bir projedir. Bu beklentiyi zaafa ugratacak küçük ihmallerden sakinmamiz lazim. Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin koordinesinde sürdürülen bu projeyle turizm alaninda Adiyaman’in çok büyük kazanimlar elde edecegine inaniyorum. Bu projenin hayata geçirilmesi için bugüne kadar emek veren, katki sunan valililerimize ve tüm bilesenlere çok tesekkür ediyor, projenin ilimize ve ülkemize hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Bir otelin konferans salonunda Vali Mahmut Çuhadar baskanliginda düzenlenen toplantiya Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardimcisi Yunus Kizilgünes, Adiyaman Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Oruç, Il Özel Idare Genel Sekreteri Sami Isik, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Haci Dastan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Metin Günay, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Temsilcileri, AB Türkiye delegasyonu temsilcileri, yüklenici firma temsilcileri ile proje yürütme kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: İHA