Sivas'ta Kamu Ortakligiyla Kurulan Yem Fabrikasinin Açilisi Yapildi

Vali Salih Ayhan: 'SIVTAS'i, süt isleme tesisinden bal paketlemeye, jeotermal seraciliktan tohumculuga ve tarim kooperatifleri ile güçlü is birliklerine kadar birçok alanda daha görecegiz'.

Sivas'ta Kamu Ortakligiyla Kurulan Yem Fabrikasinin Açilisi Yapildi
Sivas'ta çiftçinin gelirini artirmak, sektörde yasanan sorunlari ortadan kaldirmak ve kirsal kalkinma saglamak amaciyla kamu ortakligiyla kurulan yem fabrikasi açildi.

Valilik öncülügünde Il Özel Idaresi ve Sivas Belediyesinin ortakliginda kurularak geçen aylarda hizmete baslayan Sivas Teknik Tarim Hayvancilik ve Insaat Ticaret Sanayi Anonim Sirketi (SIVTAS) bünyesindeki yem fabrikasinin resmi açilisi için program düzenlendi.

Günlük ortalama 500 ton büyük ve küçükbas hayvan yeminin üretilecegi fabrikanin açilisinda konusan Vali Salih Ayhan, SIVTAS'in tarim ve hayvancilik konusunda kentin lokomotifi olacagini vurguladi.

Ayhan, SIVTAS'in 2019 yilinda kente "Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Üretim ve Istihdam Kapisi" sloganiyla hayata geçirilen hedeflerin en somut göstergesi olduguna dikkati çekerek, "100 üretim ve istihdam kapisi, yani her birinde 100 kisi çalissa 10 bin çalisan yapar ve bu Sivas'ta issizligin bitecegi anlamina gelir. Dolayisiyla 2023 mottomuzun en somut göstergesi iste bu yem fabrikasidir." diye konustu.

Yem fabrikasinin açilisinin sadece bir baslangiç oldugunu dile getiren Ayhan, "SIVTAS'i, süt isleme tesisinden bal paketlemeye, jeotermal seraciliktan tohumculuga ve tarim kooperatifleri ile güçlü is birliklerine kadar birçok alanda daha görecegiz." ifadelerini kullandi.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin de "Yem fabrikasinin ardindan süt isleme tesisimizi de 29 Ekim'e yetistirmeye çalisiyoruz. Bütün bu yatirimlarla Sivas'in tarim ve hayvanciligini markalastirmak istiyoruz. Sivas'ta insallah alninin teriyle, elinin nasiriyla emek veren çiftçimizin gelirini artiracagiz." dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyelerinin katilimiyla yem fabrikasinin açilisi yapildi.

Yem fabrikasi, süt isleme tesisi, idari bina ve makine ekipmanlariyla toplam yatirimin 50 milyon lira oldugu ögrenildi.

SIVTAS bünyesindeki süt üretim tesisinin ise bu yil içinde tamamlanarak faaliyete geçmesi bekleniyor.
Kaynak: AA