Kovid-19'Dan Dolayi Ispanyollarin 4'Te 3'Ü Yazin Ülkesinde Kalacak

Ispanya'da, Mayorka'daki ögrenci gezileri dönüsü Kovid19 tespit edilen 2 binden fazla kisi karantinaya alindi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini geçen yil oldugu gibi bu yil da Ispanyollarin yaz tatilinde iç turizmi tercih etmesine neden oldu.

TravelgateX adli seyahat acentasinin internet ortaminda yaptigi ve sonuçlarini kamuoyuyla paylastigi anket sonuçlarina göre, Ispanyollarin geçen yil oldugu gibi bu yil da ülke içinde kalacaklari vurgulandi.

Pandemi öncesiyle kiyasladigi bazi verileri paylasan acenta, 2019 yazina oranla bu yil ayni dönemde Ispanyollarin iç turizme olan talebinin yüzde 60 arttigini belirtti.

Ispanyollarin 2019 yazinda her 4'ünden 1'inin iç turizmi tercih etmesine ragmen su anda bu oranin her 4 kisiden 3'e yükseldigi bildirildi.

Ispanyollarin ilk tercihlerinin ise Endülüs ve Valensiya bölgeleri oldugu kaydedildi.

Yurt disina gitme plani yapanlarin da yakin olan Italya ve Portekiz'i öncelikli destinasyon olarak seçtikleri bildirildi.

- 2 binden fazla ögrenci karantinaya alindi

Diger yandan turizmin en önemli geçim kaynagi oldugu Balear Adalari'na bagli Mayorka kentine ögrenci gruplariyla tatil için giden 17-19 yaslarindaki gençlerden 2 binden fazlasinda Kovid-19 tespit edildigi açiklandi.

Mayorka'daki tatilleri sirasinda eglence yerlerinden veya kalabalik ortamlardan virüsü kaptiklari tahmin edilen ögrencilerden 476'sinin Endülüs, 320'sinin de Madrid'de evlerinde karantinaya alindiklari duyuruldu.

Balear Adalari özerk yönetimi konunun arastirildigini açiklarken, Saglik Bakanligi egitim dönemi sonunda organize edilen toplu ögrenci gezilerinin durdurulmasini istedi.

Kaynak: AA