Koper Belediye Baskani Ale Bran'den AK Automotive Tesekkür

Küçükoglu Holding’in Slovenya Koper’deki tesislerini ziyaret eden Koper Belediye Baskani Ale Bran, fabrikanin kente sagladigi katki için Ak Automotive firmasi yetkililerine tesekkür etti.

Koper Belediye Baskani Ale Bran'den AK Automotive Tesekkür
Slovenya’daki Italyan Palladio Holding bünyesindeki Cimos Kinematika sirketini satin alarak ilk yurt disi yatirimini gerçeklestiren Küçükoglu Holding’in Koper’deki tesisleri, önemli bir konugu agirladi. Koper Belediye Baskani Ale Bran, 2018 yilindan bu yana faaliyet gösteren Ak Automotive’in tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyarette, Ak Automotive Tesis Direktörü Bülent Göral tarafindan karsilanan Baskan Bran, firmanin Koper’deki uzun vadeli yatirimlari ve stratejileri hakkinda bilgi aldi. Fabrika yetkilileri ile keyifli bir sohbet gerçeklestiren Baskan Bran, Ak Automotive’in kente saglayacagi katkilarla ilgili görüs alisverisinde bulundu. Koper’in, Slovenya’nin deniz yoluyla dünyaya açilan penceresi oldugunu ifade eden Baskan Bran, Küçükoglu Holding’in Koper’deki tesisine yeni yatirimlar yapma kararindan memnuniyet duydugunu söyledi.

Baskan Bran, Türk sermayesi ve Sloven isgücünü bulusturan Ak Automotive’in dünyanin sayili otomobil firmalarina parça üretimi gerçeklestirmesini önemli bulduklarini dile getirdi.

Öte yandan, Ak Automotive Slovenya’daki tesislerinden üretime basladiktan kisa bir süre sonra premium araç gruplari için pedal kaliplarini üretmeye ve mühendislik hizmetleri vermeye baslamisti. Basta Premium araçlar olmak üzere dünyanin önemli otomotiv markalari ile üretim anlasmalari yapan Küçükoglu Holding, Koper’deki Ak Automotive tesisini yeni yatirimlar ile büyütme ve istihdamini arttirma yönünde karar aldi.
Kaynak: İHA